Zeilsters en honden na 5 maanden op zee gered door de Amerikaanse Marine

Vijf maanden stuurloos en duizenden kilometers van koers

Twee avontuurlijke zeilsters zijn na 5 maanden hopeloos ronddobberen op zee gered door de Amerikaanse marine. De twee vrouwen én hun honden waren koersloos geraakt door pech en zaten maandenlang op vast op hun boot.

Jennifer Appel en Tasha Fuiaba begonnen hun reis in Honolulu. In mei dit jaar beschadigde een storm het schip zo ernstig dat de motor niet meer werkte. Zonder motor probeerden de dames naar Tahiti te varen. Ze waren ervan overtuigd dat ze de kust zouden bereiken, maar dat ging wat lastiger dan gedacht. Dus stuurden ze na twee maanden zeilen noodsignalen de wereld in, die aanvankelijk niet werden ontvangen, omdat er geen schepen dicht genoeg in de buurt waren.

zeilers gered marine

Voedselvoorraad

Appel en Fuiaba dobberden in totaal vijf maanden op zee. Vergezeld door hun honden overleefden ze op de voorraden die ze van te voren hadden ingeslagen. De zeilsters hadden voor een jaar lang voedsel ingeslagen, daarnaast gebruikten ze waterfilters om schoon drinkwater te krijgen. De radiosignalen werden uiteindelijk opgepikt door schepen op 1.450 kilometer van de Japanse kust, maar liefst 8.050 kilometer van hun bestemming.

Japan heeft de Amerikaanse marine ingeschakeld, samen wisten ze de vrouwen uiteindelijk in veiligheid te brengen. Afgelopen dinsdag (24 oktober) bereikte het marineschip USS Ashland de gestrande dames en de honden.

marine gered zeilers

De boot van de dames is direct onzeewaardig verklaard. De twee zeilsters, die dachten nooit meer gered te worden, zijn opgelucht. “Ik ben trots, blij en dankbaar dat we zijn gered. Ik ben nog nooit zo blij geweest als het moment dat we het reddingsschip aan de horizon zagen”, aldus Jennifer Appel.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

27-10-2017 - Rajno van Wilgenburg