5 outdoor podcasts die jou gaan inspireren

Altijd en overal met je hoofd in de buitenwereld

Mocht je het nog niet doorhebben: de podcast is weer helemaal terug, voor zo ver hij al is weggeweest. En laat outdoor en adventure nou net de perfecte onderwerpen zijn voor een podcast. Vooral lekker om te luisteren terwijl je op dat saaie kantoor aan het werk bent. Dit zijn onze vijf favorieten.

#1 The Dirtbag Diaries

the dirtbag diaries, podcast, outdoor

Van kajakken tot backpacken en van roadtrips tot skiën: The Dirtbag Diaries is de meest veelzijdige podcast die we kennen. Atleten, wereldreizigers, idealisten, avonturiers… Ze komen allemaal aan het woord. De vracht aan inspirerende verhalen wordt aan elkaar gepraat door Fitz Cahall. Luister hier.

#2 Outside Podcast

outdoor podcast

Outside Magazine is ons favoriete Amerikaanse outdoortijdschrift. In Outside Podcast worden hun interessante achtergrondverhalen vertaald naar audio. De eerste serie podcasts heet Science of Survival en behandelt de wetenschap van overleven in ‘s werelds meest extreme gebieden. Een goede serie om mee te beginnen. Luister hier.

#3 Sounds of the Trail

outdoor podcast

Sounds of the Trail vertelt heerlijke verhalen over de ups & downs van het life on the trail. Interviews en verslagen van Amerika’s vele grote hikes – zoals de Appalachian Trail en Pacific Crest Trail – komen voorbij. Regelmatig worden hikers tijdens lopen geïnterviewd, wat erg tot de verbeelding spreekt. Luister hier.

#4 She Explores

outdoor podcast

Wie denkt dat avontuur een mannending is, heeft het mis. Deze podcast gaat over vrouwen die het buitenleven en survival tot kunst hebben verheven. Gale Straub is de vrouw achter deze podcast. Meer dan 200 inspirerende verhalen met zowel grote namen uit het outdoorwereldje als onbekende reizigers. Luister hier.

#5 Gear Fix

outdoor podcast

Gear Fix is jouw wekelijkse dosis auio gear. De nieuwste spullen komen voorbij, maar ook how-to’s, nieuws uit de outdoorindustrie, reviews en reparatietips. Als je van outdoor gear houdt, is dit jouw podcast. Luister hier.

Heb je toch liever beeld erbij? Check dan onze top 7 outdoor documentaires op Netflix.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

22-12-2017 - Alrik de Jong