6 paradijselijke stranden in Europa die het bezoeken waard zijn

Tussen alle activiteiten door is het ook wel eens tijd om te relaxen

Tijdens je vakantie heb je tussen al je activiteiten door ook wel eens zin om te relaxen op het strand. Maar waar vind je dat ultieme stukje paradijs met hagelwit zand en azuurblauw water?

De gedachte dat je voor een tropisch strand naar de Caraïben of Azië moet, kan de deur uit. Deze schoonheid kun je namelijk ook gewoon vinden op ons eigen continent. Je moet misschien iets beter zoeken, maar daar helpen we je graag bij. Zes paradijselijke stranden die je echt een keer moet bezoeken.

Zlatni Rat – Kroatië

Niet alleen een mooi, maar vooral een heel bijzonder strand. De zogenaamde Gouden Hoorn is een lang uitgerekt en V-vormig strand dat door de golven, stroming en wind constant van positie verandert. Is al meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste strand ter wereld en dus een prima keuze voor deze zomer.

strand strand strand

Navagio – Griekenland

Deze parel van het Griekse eiland Zakynthos is één van de meest gefotografeerde stranden en we hoeven je vast niet te vertellen waarom. Tussen de hoge kalkstenen rotsen lig je heerlijk beschut en kun je optimaal genieten van de Griekse zon.

strand strand strand

Ölüdeniz – Turkije

De verwachting is dat veel toeristen Turkije deze zomer gaan mijden vanwege de onrust in het land. Begrijpelijk, maar dat betekent wel dat ze deze schitterende kustplaats mislopen. Op deze plek, waar de Middellandse zee en de Egeïsche samenkomen, kunnen de badgasten genieten van het turquoise water en zoete baklava.

strand strand strand

Porthcurno Beach – Groot Brittanië

Het is misschien niet het eerste land dat je verwacht op deze lijst, maar het staat er toch echt. Porthcurno ligt in het meest zuidwestelijke puntje van Engeland en doet niet veel onder voor haar Zuid-Europese concurrenten. Het enige nadeel is dat het weer zelden lekker genoeg is om in zwembroek van het heldere water en gele zand te genieten.

strand strand strand

La Pelosa – Italië

Sardinië is bezaaid met mooie stranden, maar La Pelosa spant toch wel de kroon. Deze driehonderd meter lange strook wit en dun zand is de perfecte plek om te genieten van het mediterrane leven. Stukje geschiedenis: de wachttoren die voor de kust ligt, was onderdeel van een verdedigingslinie uit de zestiende eeuw.

strand strand strand

Bonifacio – Frankrijk

Het meest bijzondere strand van Frankrijk ga je niet op het vasteland vinden, maar op het eiland Corsica. Het strandje onder de citadel van Bonifacio is verreweg de kleinste op de lijst en zeker niet gemakkelijk te bereiken. Een uit de rotsen gehakte trap van 187 treden moet je er voor trotseren, maar het is de moeite meer dan waard.

strand strand strand

Meer leuke content? Like ons op Facebook

25-07-2017 - Thomas Aalderink