ACTION-X3: een outdoor smartphone voor avonturiers

Eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar

Na Caterpillar met de CAT S41 komt nu ook de Franse telefoonproducent Crosscall met een nieuwe outdoor smartphone: de ACTION-X3.

De ACTION-X3 is speciaal ontworpen voor avonturiers, sporters en andere adrenalinezoekers. Of je nou gaat hiken, biken of klimmen, de ACTION-X3 kun je zorgeloos in je broekzak steken. Te weten dat de telefoon tegen water, zand, schokken en stoten kan.

Het robuuste toestel heeft een hoge waterbestendigheid en de batterij gaat dagenlang mee. Het model is ergonomisch, compact en licht van gewicht.

Specificaties van de ACTION-X3

De ACTION-X3 heeft een stevige rand en is op verschillende plekken intern ook verstevigd. Dit biedt een optimale valbestendigheid en weerstand tegen buigen en stoten. Het glas is van de nieuwe generatie Corning® Gorilla® Glass 4. Vrij vertaald: heel stevig.

De ACTION-X3 is tot één uur en een diepte van 2 meter bestand tegen alle vloeistoffen, als zout water, chloor en olie. De nieuwe Crosscall-smartphone voldoet aan de hoogste MIL 810 G-militaire standaarden, waardoor onder andere gebruik op grote hoogte en in extreme temperaturen mogelijk is.

Dankzij de Large Pixel-technologie in de 12-megapixelcamera is de ACTION-X3 in staat kleuren in de buitenlucht zeer natuurlijk vast te leggen. De autofocus zorgt ervoor dat je ook goede foto’s kunt maken bij veel beweging.

De ACTION-X3 is voorzien van een X-LINK: een magnetische connector aan de achterzijde. Dit systeem zorgt ervoor dat er heel eenvoudig allerlei optionele accessoires aan de smartphone zijn te koppelen, zoals de X-POWER (een batterij met 5000 mAh), de X-CAR (voor laden in de auto) en de X-DOCK (een dockingstation waarmee naast laden ook bestanden, foto’s en video’s van/naar de pc en/of laptop kunnen worden overgezet).

Bij het toestel wordt een X-BLOCKER-gripcomponent meegeleverd, die gebruikt kan worden in combinatie met de X-BIKE-accessoire waarmee je het toestel op de mountainbike, motor, waterscooter of jetski kunt bevestigen.

De ACTION-X3 is verkrijgbaar vanaf eind november 2017 voor een prijs van 349,99 euro.

Crosscall

Crosscall werd in 2009 opgericht door Fransman Cyril Vidal, een fervent watersporter en bouwbedrijfeigenaar. Hij vond bestaande smartphonemodellen ongeschikt voor het specifiek gebruik in zijn privéleven en zakelijke wereld. Dus besloot Cyril er zelf een te ontwerpen.

Na de ontwikkeling van een complete rangein België en Frankrijk is Crosscall sinds dit jaar ook actief in Nederland, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Maak jouw droom waar in de MY OUTDOOR DREAM-wedstrijd

Om de introductie van de ACTION-X3 luister bij te zetten, introduceert Crosscall de MY OUTDOOR DREAM-wedstrijd. Hierin maakt één persoon kans op het uitkomen van zijn of haar droom op outdoor-gebied. Meedoen? Maak een video waarin je jouw ultieme outdoor droom laat zien. Upload deze uiterlijk 26 november 2017 op de actiewebsite van Crosscall en wie weet laat jij je wildste droom uitkomen.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

09-11-2017 - Alrik de Jong