Adventure Tape is de nieuwe must have voor elke avonturier

Een rol tape met oneindig veel toepassingen

Touwen, kabels, duct-tape en klemmen behoren vanaf nu tot het verleden. Een rol Adventure Tape is alles wat je nodig hebt, zeggen de makers. Maar wat is het precies en waarom wil je dit hebben?

Wat is Adventure Tape precies?

Adventure tape is niets meer dan supersterke, niet plakkende, rekbare, waterproof tape gemaakt van polyurethaanschuim. De toepassingen voor de tape zijn echter eindeloos. Omdat de tape zo stevig en rekbaar is, kun je bijvoorbeeld het gebruiken als spanband voor om je backpack.

Is jouw tentpaal kapot? Geen probleem, met de tape repareer je hem in een handomdraai. De tape is duurzaam, je hoeft hem net na één keer gebruiken weg te gooien. Het hele idee achter Adventure Tape is dat het herbruikbaar is.

Helder licht tijdens het mountainbiken

Als je reist met een backpack is het belangrijk om na te denken over wat je wel en vooral wat je niet meeneemt. Zo dacht ook de de oprichter Richard (Rich) Brooks. Rich is een fervent mountainbiker.

Tijdens een van zijn reizen, waar hij constant zijn fiets moest repareren, bedacht hij een stuk tape dat voor ‘alles’ te gebruiken is. Als hoofd innovatie bij Watts ontwikkelde hij tape dat de kettingkast van zijn mountainbike beschermde. De rest van de tape verdween in een lade.

Adventure Tape

Pas later bedacht Brooks dat hij met deze uitvinding veel meer kon dan alleen zijn fiets fixen. Hij stelde een klein team samen van vijf man (en een hond) en begon aan de ontwikkeling van Adventure Tape.

Kickstarter

Het project is losgegaan op Kickstarter en Adventure Tape. Meer dan het dubbele van het beoogde bedrag werd gecrowdfund. Een set is te koop vanaf 23 euro.

Ook handig tijdens survival is de Adventure Mate 5-in-1 Multitool. Dit is een is een bijl, schep, zaag, hamer en bieropener ineen. Lees hier meer over deze viriele tool.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

24-10-2017 - Rajno van Wilgenburg