Verborgen outdoor-pareltjes op Airbnb; boomhutten, campers en hammocks

Van Estoril en Kopenhagen tot Malibu en Atlanta

Als je maar lang genoeg zoekt op Airbnb, vind je altijd wel een redelijke plek om te slapen voor niet al te veel geld. Als je nog langer zoekt, maak je ook outdoorfanaten blij. Want waarom een appartement middenin de drukke stad als je ook kunt slapen op een unieke plek in de natuur.

Het is wat dat betreft lastig zoeken, want zoektermen als camper, tent of boomhut leveren niets op. Maar er zijn genoeg verborgen juwelen te vinden op Airbnb.

Campers

Eerder vertelde onze stijlvolle broer Manners als dat je met een Airstream Classic XL geen huis meer nodig hebt. Welnu, campers van het merk Airstream staan ook gewoon op Airbnb.

airbnb outdoor

Zo is de bovenstaande retro Airstream voor 114 euro per nacht te huur in Wimberly, een plaatsje met een prachtige omgeving en veel outdooractiviteiten in de Amerikaanse staat Texas.

Een Airstream van een heel andere orde is de Malibu Dream Airstream, waarvoor je 437 euro per nacht betaalt. Op een enorm priv├ęterrein kijk je hier uit op County Line Beach in Malibu, vlakbij Los Angeles.

airbnb outdoor

En mocht je het wat dichter bij huis zoeken en wat minder te besteden hebben, dan huur je in Portugal voor 35 euro deze camper die in een achtertuin staat.

Ideaal voor een surfvakantie, want Estoril, een plaats vlakbij Lissabon, is een van de beste surfspots van Europa. En als we de recensies mogen geloven, slaap je bij enorm sympathieke locals in de tuin. Wat wil je nog meer?

airbnb outdoor

Boomhutten

Ook leuk: slapen in een boomhut, iets waar je als kind van droomde. Mocht je door Amerika cruisen, probeer dan bijvoorbeeld Bozeman, Montana te bezoeken.

In dit bergachtige gebied in het noorden van Amerika vind je watervallen, beren, rivieren en Papa’s Treehouse. Voor 118 euro slaap je in deze enorme boomhut middenin de natuur.

airbnb outdoor

Maar de boomhut der boomhutten hangt in Atlanta, Georgia. De Secluded Intown Treehouse is in 2016 uitgeroepen tot most wish-listed property in the world.

Je hebt hier beschikking over drie verschillende boomhutten – een woonruimte, tweepersoons slaapkamer en een terras – die middels houten hangbruggen met elkaar verbonden zijn. Kost je 328 euro per nacht.

airbnb outdoor

Hammocks

Voor minder comfort, maar ook een mindere aanslag op je bankrekening, zoek je gewoon een hammock (een tent en hangmat ineen).

Zo huur je in Kopenhagen deze hammock die tussen twee iepen hangt. Je hebt hier niets wat op je wenslijstje staat voor een normaal appartement op Airbnb; geen internet, geen badkamer, geen leuke wijk. Maar wel een slaaplaats in een rustig stukje natuur in Kopenhagen.

airbnb outdoor

Maar het kan ook anders, in Seattle bijvoorbeeld. Daar biedt een zekere Ed, die vermeldt een bijzonder sociaal persoon te zijn, op Airbnb een hangmat aan voor 39 euro per nacht.

Bij de prijs inbegrepen: gebruik van de keuken, badkamer, internet en een ontmoeting met Ed.

airbnb outdoor

‘Airbnb on wheels’

Waar je wel kunt zoeken naar campers en caravans, is Camptoo, opgericht door Martijn Peeters. Lees hier ons interview met de bedenker van het ‘Airbnb on wheels’.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

07-08-2017 - Alrik de Jong