Dik pak verse sneeuw in de Alpen: het wintersportseizoen kan beginnen

Tot bijna een meter centimeter verse sneeuw

Het begon afgelopen weekend te sneeuwen in de Alpen. Het bleef er ook sneeuwen. En het sneeuwt er nog steeds. Juist, het wintersportseizoen kan nu echt beginnen.

Vooral rond de Alpenhoofdkam is het raak. Skigebieden op de grens tussen Zwitserland, Italië en Oostenrijk melden op dit moment de meeste sneeuw, meldt WePowder.

Oostenrijk

Om te beginnen in Sölden, waar 40 tot 60 centimeter werd gemeld. En ja, het sneeuwt er nog steeds. Er is zo veel sneeuw gevallen dat de gletsjer om veiligheidsredenen gesloten is. Maar er kan volop geskied en gesnowboard worden, zelfs het dorp kleurt wit.

Het is sowieso feest op de Oostenrijkse gletsjers. Zo is er vanaf de Stubaier gletsjer en de Pitztaler gletsjer 90 centimeter sneeuw gemeld.

Middle station Fernau at 2.300 m! 😱 . . . #stubaiergletscher #whatup #somuchsnow #stubai #freshsnow #naturalsnow

A post shared by Stubaier Gletscher (@stubai_glacier) on

Italië

Door naar Italië, aan de zuidelijke kant van de Alpenhoofdkam dus. Zowel in Livigno als op de Stelvio Pas is zo veel sneeuw gevallen dat de passen zijn geopend. In de Dolomiten kwam het wat later op gang, maar ook daar inmiddels een dik pak sneeuw gevallen.

Zwitserland

Daan nog Zwisterland. In veel gebieden is hier 20 tot 40 centimeter gevallen en het sneeuwt er nog steeds. In de regio’s Engelberg en Gotthard is het meeste sneeuw gevallen. We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

06-11-2017 - Alrik de Jong