Amerikaanse snowboarders in NASA-stijl naar de Olympische Spelen

Als astronaut de halfpipe van Pyeongchang in

Het aftellen naar de Olympische Spelen van Pyeongchang in 2018 is begonnen. 25 februari begint ons favoriete sportevenement, waar we met Outdoor Manners vol bovenop zitten. Vooral het snowboarden gaan we volgen.

De eerste Olympische uniformen zijn gepresenteerd. Namelijk die van het Amerikaanse snowboardteam. De Amerikaanse snowboarders gaan volledig in NASA-stijl naar Zuid-Korea. Over smaak valt te twisten, wij vinden het in ieder geval een briljante lijn.

Burton, snowboard, pyeongchang, olympische spelen

De kleding is gemaakt door Burton en bestaat uit onder meer een jas, broek, handschoenen, longsleeve, T-shirt en muts. Het wedstrijdtenue is gemaakt van een nieuw innovatief zilverkleurig materiaal (met een minuscuul laagje aluminium) dat licht en geluid afketst.

Een iriserende stof met een echt laagje aluminium. Dat zagen we nog niet eerder in sportkleding. Hoe dan ook: we love it.

burton, snowboard, Pyeongchang, olympische spelen
De Amerikaanse snowboarder Danny Davis (links) en ontwerper Greg Dacyshyn bij de presentatie van het revolutionaire pak

“Ik ben mijn hele leven al dol op astronautenpakken, omdat ze zo’n coole en verbazingwekkende esthetiek hebben. Ook vind ik het interessant dat ze voor de meest extreme omstandigheden gemaakt zijn”, zegt Greg Dacyshyn (die man met de grijze baard op de bovenstaande foto), hoofdontwerper van de Olympische kledinglijn.

burton, olympische spelen, pyeongchang, masa, snowboard

Meer leuke content? Like ons op Facebook

08-11-2017 - Alrik de Jong