Apple Watch Series 3 toont toegevoegde waarde (outdoor) smartwatch

GPS, hoogtemeter, zwemproof en meer voordelen

Terwijl iedereen op de nieuwe iPhone X zat te wachten is de Apple Watch Series 3 een accessoire die zeker de nodige aandacht verdient. Veel interessanter voor outdoorliefhebbers, bovendien.

Het gaat goed met de Apple Watch. Ondanks dat niet iedereen om ons heen de functie ervan inziet, wordt het horloge veelvuldig aangeschaft. Vooral voor sport- en gezondheidsdoeleinden is het horloge populair. Huidige gebruikers geven dan ook voornamelijk aan dat de Apple Watch hun helpt gezonder te leven. Dit is er allemaal nieuw aan de Apple Watch Series 3.

Apple Watch wordt functioneler dankzij 4G

Een huidig nadeel aan de Apple Watch is dat het horloge niet standalone werkt. Als in, er is een iPhone nodig om de Watch van een interverbinding te voorzien en ‘m optimaal te kunnen gebruiken. Hier is verandering in gekomen. De Apple Watch Series 3 komt in een versie met en zonder 4G. En dat is perfect. Hierdoor hoef je de nieuwe iPhone 8 niet altijd bij je te hebben.

De versie met 4G-verbinding maakt het mogelijk om direct met de smartwatch te bellen en om berichten te versturen. Maar wat dacht je van muziek streamen terwijl je aan het skyrunnen bent? Dit maakt ‘m een stuk bruikbaarder.

De Apple Watch met 4G-ondersteuning voorziet je overigens niet van een sim-kaart. De zogenoemde cellular-technologie zorgt voor een ‘Apple Sim’, die we ook van de iPad kennen. Het bereik wordt op de watch weergegeven en is de antenne in de Digital Crown verstopt.

Apple Watch Series 3

De software van de Apple Watch Series 3: watchOS 4

De nieuwe Apple Watch Series 3 draait op het nieuwe besturingssysteem: watchOS 4. Dit besturingssysteem beschikt over een aantal interessante features. Uiteraard wordt er meer op de sportprestaties en gezondheid gefocust.

Denk aan de vernieuwde work-out app. Sportprestaties zijn gemakkelijker bij te houden en is het allemaal overzichtelijker gemaakt. Daarnaast is de Watch interessanter voor fitness gemaakt. Je kunt je watch aan fitnessapparatuur koppelen zodat je al je work-out data wordt achteraf beschikbaar is.

Hoogtemeter, GPS en zwemproof

Extra interessant voor outdoor fanaten: de GPS en hoogtemeter. Dit maakt de Apple Watch Series 3 geschikt voor wintersport en bergbeklimmen. Ook is het horloge waterdicht en zwemproof.

De hartslagmeter is uitgebreid

Voor veel gebruikers is de hartslagmeter de belangrijkste functie van de Apple Watch. Het is dan ook de meest gebruikte hartslagmeter ter wereld. Apple heeft de hartslagmeter dan ook naar een watchface verplaatst. Ook kun je meer data over je hartslag in zien.

Je kunt grafieken raadplegen met data over je hartslag gedurende de dag en je kunt je hartslagpatronen ontdekken. Is je hartslag bovengemiddeld hoog in ruststand? Dan zal de Apple Watch automatisch een melding geven zodat je kunt checken wat er aan de hand is. Ook is Apple Heart Studios aangekondigd. Hiermee controleert Apple onregelmatige hartritmes om mensen tijdig te waarschuwen.

WatchOS 4 is vanaf 19 september te downloaden. Ook voor de voorgaande versies van de Watch.

Apple Watch Series 3

Apple Watch blijft rechthoekig

Wie hoopte op een rond scherm voor de Apple Watch heeft pech. Apple heeft weinig aan het design veranderd. Wat ons betreft prima, want het vierkante scherm is perfect op watchOS afgestemd. De formaten zijn nog steeds 38mm en 42mm. De achterkant is een paar millimeter dikker gemaakt, omdat er meer technologie in is verwerkt. Hier merk je echter niets van. Er wordt nu bijvoorbeeld ook biometrische data gemeten, die handig zijn voor wintersporters.

Het model dat cellular ondersteunt krijgt overigens een rode Digital Crown. Hier is de antenne in weggewerkt. Smart thinking!

Langer gebruik zonder op te laden

Voor wie vindt dat de Apple Watch niet lang meegaat heeft met de Series 3 geluk. De Series 2 gaat bij ons zo’n twee dagen mee, maar Apple heeft ervoor gezorgd dat je er nog langer van kunt genieten zonder ‘m op te laden. Door een snellere processor beschikt de Watch over betere prestaties die ervoor zorgen dat apps sneller openen. Dit zorgt ook voor efficient batterijgebruik. Chill.

Apple Watch Series 3

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Apple Watch Series 3 is vanaf 22 september 2017 verkrijgbaar vanaf 369 euro. Wil je de uitvoering met cellular? Dan kost ‘ie 399 dollar in de Verenigde Staten. De nieuwe Apple Watch met cellular-ondersteuning is alleen niet vanaf 22 september in Nederland verkrijgbaar. Deze datum is nog onbekend, maar zal in ieder geval in 2017 verkrijgbaar zijn. De pre-order voor de ‘gewone’ Series 3 zonder 4G begint in Nederland en BelgiĆ« vanaf vrijdag 15 september.

De gloednieuwe iPhone X is ook gepresenteerd. Lees hier alles over de iPhone X. Check ook deze Casio Outdoor Watch WSD-F2, die we binnenkort reviewen.

Dit artikel verscheen eerder bij onze vrienden van WANT.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

13-09-2017 - Alrik de Jong