Van de Atacama tot Vatnajökull: 14 minder bekende bestemmingen die je gezien moet hebben

Met je backpack om de usual suspects heen

Het is prachtig om de hele wereld over te reizen, andere culturen en gewoonten te ontdekken en je te vergapen aan ongerepte natuur, prachtige stranden en indrukwekkende steden. Maar wat nu als je populaire bestemmingen als Thailand, Indonesië, Amerika en Australië al gehad hebt?

Er zijn zoveel prachtige plekken op de wereld, dat het niet te doen is om hier een allesomvattende lijst van te maken. Toch pikken wij een aantal hoogtepunten eruit voor de doorgewinterde reiziger. Zet je favoriete plekken uit deze lijst op je ‘must-visit’ lijst.

Canada – Banff National Park

Prachtige meren, bergen en bossen zo ver als je kunt kijken. Dit gigantische nationale park heeft meerdere hotspots, dus je kunt hier gerust een aantal dagen verblijven.

Manners Argentinie Bannf National Park

Chili – Atacama Woestijn

De Atacama Woestijn in Chili is de droogste plek op aarde. Dat betekent niet dat water hier helemaal geen rol speelt… Hier zijn namelijk ook de hoogste geisers ter wereld te vinden.

Manners Chili Atacama woestijn

Argentinië – Iguazú watervallen

Fabuleuze natuur. De watervallen zijn ook eenvoudig vanuit Brazilië te bezoeken.

Manners Argentinie Iguazu watervallen

Finland – Fins Lapland

Wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat dit een must is. Lees hier onze reportage vanuit het ruige noorden van Finland.

Guatamala – Tikal National Park

Prachtige ruïnes en tempels aan de voet van de jungle. De jungle en het uitzicht zijn vooral ‘s nachts fenomenaal bij het maanlicht.

Manners Guatamala Tikal National Park

IJsland – Vatnajökull

Voor wie niet de tropen in wil maar zich wel wil vergapen aan indrukwekkende landschappen (ijsformaties en gletsjers) en actief het landschap wil verkennen (te voet, met een slee of met een boot).

Manners Ijsland Vatnajokull

India – Bandhavgarh National Park

De meeste safari’s gaan naar het oosten van Azië, Afrika of Zuid-Amerika. Maar vergeet India niet: het Bandhavgarh National Park is dé plek om tijgers te spotten.

Manners Bandhavgarh National Park

Madagascar – Ranomafana National Park

Madagascar heeft een indrukwekkende inheemse flora en fauna: prachtige planten en dieren inclusief vele soorten die je nergens anders kunt vinden.

Manners Ranomafana National Park

Oman – Musandam

‘In Musandam leven meer dolfijnen dan mensen’ is een veelgehoord gezegde. Ook schildpadden komen er in groten getale voor. Dit is dan ook een zeer verrassende reisbestemming waar ook buiten het water genoeg te beleven valt.

Manners Oman Musandam

Rwanda – Virunga National Park

Heb je de droom om gorilla’s in het wild te zien? Dan is er geen betere plek op aarde van het Virunga National Park in Rwanda. Hier zijn vele documentaires opgenomen.

Manners Rwanda Virunga National Park

Seychellen

Iedereen kent de eilandengroep van naam. Maar wie kan vertellen waar de eilanden liggen? (In de Indische oceaan, ten noordoosten van Madagascar). Dit is dé ultieme luxe eilandbestemming waar iedereen van droomt maar (bijna) niemand naartoe gaat.

Manners Seychellen

Tanzania – Ngorongoro

‘s Werelds grootste krater, actieve vulkanen en een fantastische spot voor een safari.

The west side of the crater

Venezuela – Los Llanos

Een ultieme bestemming voor de echte thrillseeker: in deze moerassen vind je scholen piranhas en mythisch grote anaconda’s. Ga ‘s nachts met een bootje het water op en ontdek wat écht survival is.

Manners Venezuela Los Llanos

Zimbabwe – Victoria Watervallen

Ja, de doorgewinterde reiziger weet het: de Victoria Watervallen liggen in Zimbabwe én Zambia, twee landen met een door velen nog onontdekte schoonheid. Hier kun je wellicht wel de mooiste boottochten op aarde maken.

Manners Zimbabwe Victoria Watervallen

Meer leuke content? Like ons op Facebook

31-10-2017 - Mitchell van der Koelen