Bam Margera is weer in topvorm, getuige zijn nieuwe skatefilm op YouTube

Deze ouwe baas kan het nog steeds

Bam Margera is sinds begin dit jaar na een jarenlange periode van alcohol, verdriet en depressieve periodes weer terug van weggeweest. De skateboardlegende, die vooral ook bekend werd door zijn stunts in Jackass, staat weer op zijn skateboard. En hoe!?

Margera woont tegenwoordig in Barcelona en heeft daar zijn liefde voor het plankje met vier wielen weer hervonden, terwijl hij de alcohol uit zijn leven heeft verbannen. Met zijn nieuwe vrienden skate hij vooral veel in de Catalaanse stad.

Nieuwe skatevideo

Samen met zijn skatekameraden maakte hij voor het eerst in jaren weer eens een skatevideo, die vorige week werd gedeeld op YouTube. Bekijk de video hieronder kunt zien. Wij worden er blij van.

Het verhaal van Bam Margera

Vijf jaar lang raakte Bam Margera geen skateboard aan. Hij had wel andere zaken aan zijn hoofd, zoals een depressie en alcoholprobleem. Maar tot ieders verbazing heeft de voormalige pro-skater zijn oude liefde in de lente dit jaar weer opgepakt. ‘Ik werd niet eens meer herkend toen ik een nieuw deck kocht in de skateshop.’

Als pro-skater word je, tenzij je Tony Hawk heet, niet wereldberoemd. Als allesdurver in Jackass ooit wel. Maar die roem matcht nou juist net niet met de persoonlijkheid van Bam Margera.

In 2000 werd Jackass, bedacht door onder andere zijn vriend Johnny Knoxville, voor het eerst uitgezonden. Bam was op dat moment een veelbelovend skateboarder en kreeg al snel een hoofdrol de show. Zuipen, van daken springen, in bosjes duiken: een hele generatie groeide ermee op.

Het verdriet van Bam Margera

Samen met Knoxville en Steve-O groeide hij uit tot een van de populairste stuntmannen van de MTV-serie, de Jackass-films die volgden werden een succes. Er werden zelfs vier shows over Margera’s persoonlijke leven gemaakt: Bam’s World Domination, Viva La Bam, Bam’s Unholy Union, Bam’s Badass Gameshow.

Lees ook: BMX’er Drew Bezanson en zijn zoektocht naar angst

De pro-skater, die zijn professie steeds meer naar de achtergrond schoof, had bakken met geld, een megahuis en een eigen café. Maar zijn leven stortte in toen Ryan Dunn, een prominent en geliefd lid van Jackass, overleed. De boezemvriend van Bam Margera was met te veel alcohol achter het stuur gestapt en tegen een boom gereden.

Kort na het incident werd Margera geïnterviewd, de hartverscheurende beelden verspreidden zich snel. Maar waar de vriendengroep na een rouwperiode de draad weer oppakte, ging het met Margera downhill.

De levenslust verdween, de lust naar alcohol werd des te groter. De lollige skater was verworden tot een huilende alcoholverslaafde met overgewicht. Een man die overal voor problemen zorgde en er niet meer bovenop leek te komen. Des te groter was de verrassing voor vrienden en familie om hem weer op een skateboard te zien.

Nice flat for vert walls almost touchin, eww eww eww!

Een bericht gedeeld door Bam Margera (@bam__margera) op

Brandon Cole, zoals Bam officieel heet, woont nu in Spanje en het lijkt goed met hem te gaan. ‘In Barcelona werd ik wakker geschud’, zegt hij in een interview met Jenkem. ‘Mijn missie is nu om iedere dag te skaten. Barcelona is voor mij de ideale plek om niet te drinken.’

Dat skaten ging overigens niet vanzelf. Maandenlange cardio fitness was nodig om weer een beetje af te vallen. In totaal raakte hij 15 kilo kwijt. Bovendien heeft hij last van uitlopers van botten, dus lange sessies zitten er sowieso niet meer in.

Pijntjes

‘Element heeft me benaderd als sponsor om weer mee te doen aan wedstrijden. Maar ik ben 37 en heb te veel pijntjes voor het pro-skaten. Ik ben jarenlang opgeslokt door de roem, daar betaal ik nu de prijs voor.’

Op zijn Instagram account staan in ieder geval weer skate foto’s en video’s, een goed begin. Volhouden, dude.

Thanks to @kerrygetz for the viceland sesh!

Een bericht gedeeld door Bam Margera (@bam__margera) op

Frontside flizzle!

Een bericht gedeeld door Bam Margera (@bam__margera) op

Meer leuke content? Like ons op Facebook

23-10-2017 - Alrik de Jong