Biker wordt opgejaagd door een bruine beer

Ja, wat doe je dan?

Het zal je maar gebeuren, je fietst een prachtige bergroute met een vriend en opeens word je achterna gezeten door een bruine beer. Het overkwam deze ongelukkige biker.

Beer

Deze Dušan Vinžík en zijn kameraad reden door het Malinô Brdo Bike Park in Ružomberok, Slowakije – toen uit het niets een bruine beer aan kwam rennen. In de video hoor je hoe Dušan zijn nietsvermoedende vriend waarschuwt. “Pas op! Stop! Stop!”, hoor je Dušan schreeuwen. Stoppen is waarschijnlijk niet de beste optie als je wordt nagejaagd door een roofdier. Met de fiets in de hoogste versnelling weet de biker de beer vooruit te blijven. Na een aantal zenuwslopende seconden geeft de beer, die schrikt van Vinžík’s geschreeuw, het op en rent het bos weer in.

Biker

Fake?

Er gaan wel vaker video’s in de rondte over beren die nietsvermoedende outdoor sporters aanvallen. De meeste zijn daarom nep. De beer is dan niet meer dan een mooi geplaatst 3D-model, geen bedreiging. Deze video daarentegen is wél echt. Het Biker Park is zeer populair onder de mountainbikers. Een aanval door een bruine beer komt ook niet vaak voor. Dušan en zijn vriend hadden dikke pech.

Beren zijn gevaarlijke roofdieren, dat is alom bekend. Maar niet alle bruine beren rennen achter de outdoor minded aan. Check deze bruine beer maar, hij wil gewoon even met zijn menselijke buurman vissen.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

20-09-2017 - Rajno van Wilgenburg