Deze bluetooth speakers zijn geschikt voor jouw outdoor activiteiten

8 speakers die tegen water, zand en een stootje kunnen

Tijdens je outdoor activiteiten luister je natuurlijk naar de Outdoor Manners Travel Playlist, zonder jezelf af te zonderen met een koptelefoon of oordopjes. Dit is onze top 8 bluetooth speakers die tegen een stootje en een druppel kunnen.

Let wel: een paar speakers uit deze lijst zijn minder makkelijk verkrijgbaar in Europa, dus tenzij anders vermeld zul je rekening moeten houden met importkosten.

AmazonBasics schok- en waterproof mini Bluetooth-speaker

Wil je niet teveel uitgeven aan een speaker omdat je bang bent hem alsnog te slopen of kwijt te raken? Dan moet je eens naar deze speaker van Amazon kijken, die niet alleen klein, shock- en waterproof is (IP 67-rating), 12 uur lang mee gaat en makkelijk aan een riem of backpack te hangen is, maar ook nog eens minder dan 30 euro kost. Verkrijgbaar via amazon.de.

Photive Hydra Wireless Bluetooth Speaker

Mag de speaker wat groter zijn, dan ga je wellicht eerder voor de Photive Hydra, die omgerekend minder dan 30 euro kost, maar wel beschikt over twee 40 mm drivers en een passieve subwoofer.

De bluetooth speaker past nog net lekker in een compartiment voor waterflessen en ziet er ook gewoon goed uit. Daarnaast is hij met een IP66-rating ook nog behoorlijk waterdicht.

UE ROLL 2

Deze speaker van Ultimate Ears combineert design en functionaliteit met een degelijke prijs. Hij kan makkelijk op van alles bevestigd worden, is met zijn IPX7-rating tot 1 meter onder water waterdicht (tot maximaal een half uur) en heeft een hoop verschillende functies.

De speaker kan met 8 apparaten tegelijkertijd verbinden, twee apparaten tegelijkertijd als bron gebruiken en samenwerken met andere ROLL-speakers voor onder andere stereo-geluid. Tel daar een gebruiksduur van 9 uren bij op en hij is de 70 euro meer dan waard. Verkrijgbaar bij onder andere Bol.com.

ECOXGEAR ECOROX

De ECOXGEAR ECOROX is een behoorlijk badass, met niet alleen stevige speakers en een subwoofer, maar ook een sloot aan eigenschappen die hem perfect maken voor vrijwel alle omstandigheden.

Dit model heeft een IPX7-rating en kan dus onder water, maar dat doet hij niet graag. Een uniek ‘selling point’ van de speaker is namelijk dat hij blijft drijven, wat hem geschikt maakt voor zwembaden, of een frisse duik in de natuur. Daarnaast kun je hem ook gemakkelijk monteren op een fiets, kajak of zelfs een auto. Deze bluetooth speaker gaat ongeveer tien uren mee. Er zijn mindere speakers voor 50 euro.

Eton Rugged Rukus

Met een IPX4-rating is de Eton (Soulra buiten Amerika) Rugged Rukus slechts spatwaterdicht, maar daar staat iets anders bijzonders tegenover. De Rukus is namelijk uitgerust met zonnepanelen om zo niet alleen zichzelf, maar ook andere apparaten middels USB op te kunnen laden.

De speaker kan zelfs acht uur lang afspelen terwijl hij ook nog je telefoon oplaadt. Perfect voor aan de rugzak tijdens een lange hike op een zonnige dag. En dat voor nog geen 60 euro.

eton rugged rukus

JBL Flip 4

De JBL Flip 4 combineert alles wat goed was aan de eerdere speakers in de lijn tot een enorm sterke outdoor-speaker. Zo heeft de JBL Flip een IPX7-rating om hem daadwerkelijk waterdicht te maken, en gaat hij tot 12 uren mee. Maar wat hem onderscheidt van andere speakers is de kwaliteit van het geluid, alsook het feit dat hij door middel van de JBL Connect+ app te koppelen is aan maximaal 100 (!) andere speakers van JBL die de app ondersteunen.

Handig voor wanneer je zelfs een waterval wilt kunnen overstemmen. Hij is op veel plekken te bestellen voor 140 euro, maar is op dit moment ook voor 105 euro te vinden in de online outletstore van Harman zelf (het moederbedrijf van JBL).

JBL Flip 4

Fugoo Tough

De bluetooth speakers van Fugoo zijn niet voor niets de meest geliefde speakers voor buiten. Ze zijn onverwoestbaar, gaan lang mee en zijn van meerdere gemakken voorzien. De Fugoo Tough is niet anders. Kleine opsomming: een IP67-rating (dus waterdicht tot 1 meter onder water voor maximaal 30 minuten), ingebouwde microfoon met ondersteuning voor Siri en Google Now, een maximaal volume van 95dB, zes drivers verdeeld over alle zijdes voor 360-graden audio, en een accuduur van 40 uur.

Met al deze eigenschappen is het een wonder dat het apparaat ‘maar’ 170 euro kost. Hij is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

BRAVEN BRV-X

De BRAVEN BRV-X begeeft zich in hetzelfde vaarwater als de Fugoo Tough, met een vrijwel identieke prijs, maar met minder accuduur. Deze gaat 12 uren mee, maar kan daarentegen wel gebruikt worden om andere apparatuur op te laden, wat met de Fugoo Tough niet gaat. Deze bluetooth speaker is ook behoorlijk onverwoestbaar, maar enkel waterdicht met een IPX7-rating.

De nadruk ligt dan ook meer op de kwaliteit van het geluid, dat gemakkelijk in te stellen is voor zowel binnen- als buitenlocaties, en door middel van TrueWireless-audio ook in stereo setup gestreamd kan worden. Ook deze speaker is te koop bij onder andere Bol.com voor een kleine 170 euro.

BRAVEN BRV-X

Meer leuke content? Like ons op Facebook

24-07-2017 - Marco Edelman