BMX’er Jelle van Gorkom ernstig gewond na ongeluk tijdens training

Winnaar Olympisch zilver kunstmatig in coma gehouden

BMX’er Jelle van Gorkom is bij een training op Papendal ernstig gewond geraakt. Het ongeval vond dinsdag plaats tijdens het begin van een training.

Van Gorkom werd na de val direct met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio wordt op dit moment kunstmatig in coma gehouden. Hij heeft gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren.

‘In gedachten bij Jelle van Gorkom’

De 27-jarige BMX’er uit Doetinchem kwam hard ten val aan het begin van de training, onderaan de startheuvel. “De nationale selectie is in gedachten bij Jelle, zijn vriendin en zijn familie. Laten we hen nu vooral rust en privacy gunnen”, aldus Bondscoach Bas de Bever in een reactie tegen het ANP.

Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal, was aangeslagen door het ongeval. “Het is een verschrikkelijk ongeval en op dit moment zijn we vooral met onze gedachten bij Jelle van Gorkom, zijn vriendin en zijn familie. We wensen hen alle sterkte in de komende periode.”

Olympische Spelen in Rio

Van Gorkom deed mee op de Olympische Spelen in Londen 2012, maar daar strandde hij in de kwartfinales. Zijn grote doorbraak volgde in 2015 met het zilver op het WK in Zolder. Eind van dat succesvolle jaar brak hij zijn beide sleutelbenen en in maart 2016 brak hij er opnieuw een. Desondanks wist hij zich te plaatsen voor de Spelen van Rio de Janeiro, waar hij stuntte met zilver.

bmx, jelle van gorkom

Meer leuke content? Like ons op Facebook

10-01-2018 - Alrik de Jong