Een boshut en klimmuur middenin de Japanse bossen, weg uit die benauwde stad

Van het drukke Tokio naar de paradijselijke natuur

Je kent Japan waarschijnlijk vooral van Tokio, Kyoto, Osaka en Hiroshima. Maar het land biedt zo veel meer dan alleen futuristische en historische steden.

90 procent van de Japanse bevolking woont op 10 procent van het landoppervlak. Het land van de rijzende zon is dus op sommige plekken extreem druk, wat betekent dat er behoorlijk wat plekken zijn waar je ongekende rust en schoonheid treft. Op zo’n plek bouwde Setsumasa Kobayashi zijn boshut.

Walhalla voor hikers

De Japanse kledingontwerper besloot tijdens een concert van de Amerikaanse band Phish om zijn leven te veranderen. Terwijl hij platgedrukt werd door 60.000 concertgangers besefte hij dat klaar was met de drukte van de stad.

Dus gooide hij het roer om en ging hij op zoek naar een plek buiten het drukke Tokyo om in alle rust zijn werk te doen. Dat werd het Chichibu-Tama-Kai National Park, een walhalla voor hikers.

Boshut 2.0

Kobayashi, een fervent hobbyklimmer, benaderde de gerenommeerde architect Shin Ohori om zijn toekomstige oase van rust vorm te geven. Ohori is werkzaam bij General Design Co. en staat bekend om zijn verre van alledaagse bouwwerken en gevoel voor licht en schaduw.

Het eindresultaat is deze ecologische boshut. Een prachtige samensmelting van natuur, architectuur en de moderne wereld. De rustieke woning bestaat uit twee delen en is vooral van hout gemaakt. Hierdoor past de woning perfect tussen de vele Japanse berken die het gebied rijk is.

Natuurlijke luxe

In het huis komt de hobby van de modeontwerper direct naar voren: middenin de woonkamer staat een indoor klimmuur. Perfect voor een goede work-out. Het ultieme buitenlevengevoel vind je op het dak. Daar staat glazen koepel, die slapen onder de sterren een nieuwe dimensie geeft.

Terug naar de basis dus, maar dan met een klein beetje luxe. Hoe dan ook een heerlijke plek om het drukke leven in de stad te verlaten en je hoofd voorgoed leeg te maken.

Klikken en scrollen voor een heldere weergave van deze fotogalerij.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

29-08-2017 - Thomas Aalderink