Vijf ultieme kampeerspots in Europa waar de massa wegblijft

Rustieke plekken om tijdens de vakantie je tent op te zetten

Niets geeft zo’n vrij gevoel als kamperen, behalve als jouw stormtentje omringd staat door caravans met gele nummerborden en een NL-sticker. Dus zoek je een spot met weinig Nederlanders en andere toeristen, maar dat is nog niet zo gemakkelijk.

Europa leent zich als geen ander voor een kampeervakantie. Binnen een paar uur rijden kun je een totaal ander landschap treffen. Van het indrukwekkende Noorwegen tot de stranden van Kroatië: op deze vijf plekken zit je sowieso goed en rustig.

Hillend Camping, Swansea, Wales

Swansea is een hotspot voor surfers en gelegen in een indrukwekkend natuurgebied. De pracht zit hem vooral in het ontbreken van mensen, ondanks het feit dat het strand volgens de Sunday Times tot de mooiste in de wereld behoort.

Verwacht authentieke plaatsjes, kasteelruïnes en veertig kilometer aan kust. Het is zelfs mogelijk om op het strand te kamperen!

Château de Lacomté Country Club, vallei van de Dordogne in de Lot, Frankrijk

Diep in de meest idyllische regio van Frankrijk, vind je de Château de Lacomté Country Club: een camping voor volwassenen. Je kunt kiezen uit een van de 88 huisjes of zelf je caravan meenemen. De camping ligt slechts twaalf kilometer verwijderd van Rocamadour, de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk.

Voor liefhebbers van natuur en het universum is dit een perfecte plek. De omgeving kent nauwelijks geluid-, lucht- of lichtvervuiling. Oftewel: maximaal sterren kijken.

Unkervatnet, Ørnes, Noorwegen

Unkervatnet is een wonderschoon meer in de gemeente Hattfjelldal (provincie Nordland). Aan het meer vind je twee campings, beide direct gevestigd aan de kust van het meer. Camping Ørnes vind je aan de oostkant, Tjolmen aan de noordkant – richting het midden.

We hoeven niet uit te leggen hoe immens prachtig het moment is waarop jij je tent uit kruipt in de vroege ochtend. In de middag is dit een perfecte plek voor outdoor activiteiten. En de avond? BBQ en kampvuur natuurlijk, wat denk jij dan.

Wildkamperen in de Douro vallei, Portugal

Eén van de meest ondergewaardeerde wijnregio’s in de wereld: de Douro vallei in Portugal. Een mooi en ruime plek die je het beste kunt ontdekken met een camper. Zorg er wel voor dat je Pinhão en São João da Pesqueira, twee knappe regio’s in het centrum van de wijnexport, ontdekt.

Mala Milna in Hvar, Kroatië

Dankzij de zeer heldere wateren, groene heuvels, indrukwekkende rotsen en frisse lucht is Hvar in Kroatië het antwoord op de Franse Riviera. De stranden zien nog niet zwart van de toeristen, maar zijn wel omgeven door cosmopolitische barretjes, restaurants en designer boutiques. Indien zeezicht belangrijk is voor jou, ben je hier aan het juiste adres.

Dit artikel verscheen eerder bij onze stijlvolle broer Manners.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

05-07-2017 - Alrik de Jong