Deze campingstoel heeft het comfort van een hangstoel

De ENO Lounger DL heeft alles, behalve dat belangrijke detail

Als buitenmens kun je niet zonder een inklapbare campingstoel. Die heb je in verschillende soorten en maten, maar zo comfortabel als de ENO Lounger DL zie je ze niet vaak.

Dit net op de markt gebrachte model is de meest comfortabele campingstoel waarin we de laatste jaren hebben gezeten. Het model is afgeleid van ENO’s Lounger Hanging. Nu kun je het comfort van die hangstoel overal ervaren.

campingstoel

De stoel beschikt over een geïntegreerd hoofdkussen en is makkelijk te monteren in verschillende standen. Voor zandoppervlak kun je de poten bijvoorbeeld inklappen. En als de poten zijn uitgeklapt, passen ze zich automatisch aan aan eventuele oneffenheden in de grond onder je.

Nadat je de ENO Lounger DL weer demonteert, kun je de stoel opbergen tot een pakketje dat met gemak in je rugtas past. De bijgeleverde hoes beschikt zelf overigens ook over een schouderband.

campingstoel

Puntje van kritiek? Zeker! Er is niet nagedacht over een goede houder voor je bier. Bij de rechter armleuning zit wel een vakje voor een flesje water, maar die is niet stevig genoeg om je open blikje in te stoppen. En dat wil je tijdens het bijvoorbeeld het vissen juist wel.

Ook ventileert de stoel niet optimaal, wat vooral tijdens warm weer irritant kan zijn. Met koud weer is dat weer een voordeel, want winddicht is het materiaal zeker.

campingstoel

Dan de prijs. Voor omgerekend 114 euro kun je de campingstoel bestellen. Dan heb je dus veel comfort en af en toe een natte broek. Of dat laatste door de gebrekkige bierhouder of de matige ventilatie komt, mag je zelf invullen.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

04-05-2017 - Alrik de Jong