Casio komt met outdoor action cam: de G’z Eye Action Camera

De G-Shock omgebouwd tot 'GoPro'

Casio, het merk dat doorgaans horloges fabriceert, komt met een nieuwe action camera. Eerder kwamen de Japanners al met de EX-FR10 camera. Maar wij lopen vooral warm voor het herkenbare design van de nieuwe G’z Eye Action cam.

Het robuuste uiterlijk doet denken aan de populaire G-Shock watches. Dit design is dan ook geïmplementeerd in de G’z Eye en heeft vergelijkbare eigenschappen. Zo kan de camera tegen een behoorlijk stootje en is-ie waterdicht. Ideaal voor barre weersomstandigheden en ruige avonturen.

De G’z Eye is op zichzelf makkelijk in het gebruik en werkt samen met de companion app. Ook is de action cam te bedienen vanaf de WSD-F20 Outdoor smartwatch.

Duiken en boarden

De camera is gemakkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld een fiets, snowboard of op een helm. Het bijkomstige voordeel is dat er geen tweede scherm meer nodig is, wat je bij de voorganger wel had.

De action cam van Casio kan tot 50 meter onderwater, dat doet de concurrent GoPro niet zonder de duikkast accessoire. Daarnaast kun je de camera met temperaturen van 10 graden onder nul nog steeds zonder problemen gebruiken. Het apparaat overleeft een val tot 4 meter hoogte op beton.

CASIO G’Z EYE ACTION CAMERA

De full-HD filmfunctie en flinke wide-angle lens zijn prima. Video kun je in een strakke 1920 x 1080 resolutie schieten, met 30 frames per seconde.

Niet baanbrekend, wel heel scherp. De fotokwaliteit is vergelijkbaar met 4K. Dit maakt hem geschikt voor de professionele outdoor fotograaf. Daarnaast heeft de camera een optionele slowmotion functie, daarover is nog niet veel bekend, maar met deze videokwaliteit mag je er vanuit gaan dat die er ook helder uitziet.

Specificaties van de Casio G’z Eye Action Camera

Dit is wat wij weten van de Casio G’z Eye Action Camera.

  • Waterproof en stofvrij door de IPX8 bescherming
  • Bestand tegen temperaturen van -10
  • Videokwaliteit: 1920×1080 full-HD met 30 frames per seconde
  • Fotokwaliteit: 6.9-megapixel sensor met een 190.0º fish-eye lens
  • Connectiviteit: Bluetooth en WiFi

Is er dan ook nog slecht nieuws over de G’z Eye? Helaas wel. Casio brengt de G’z eerst alleen uit in Japan. Wel direct een goed excuus om naar het land van de rijzende zon te reizen.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

20-10-2017 - Rajno van Wilgenburg