CAT S41 Smartphone is de ultieme outdoor telefoon

Onverwoestbaar, waterdicht en te gebruiken als powerbank

Leuk en aardig, die Samsung Galaxy S8 of iPhone X. Maar doe ons de CAT S41 Smartphone maar. Het verbaast ons niets dat juist Caterpillar met de ultieme outdoor telefoon komt. Te weten dat het bedrijf zich voornamelijk bezighoudt met het ontwerp en de bouw van zware machines voor de weg-, water- en mijnbouw.

Niet kapot te krijgen

De CAT S41 Smartphone beschikt over een krasbestendig Gorilla Glass 5 scherm en kan een val van twee meter hoog aan, op wat voor manier de telefoon Smartphone ook valt.

Ook is de telefoon getest op thermische schokken. De CAT S41 Smartphone functioneert in temperaturen van -25°C tot 55°C en plotselinge temperatuurverschillen zijn volgens het Amerikaanse bedrijf geen probleem.

Onder water fotograferen met de CAT S41 Smartphone

De nieuwe high end smartphones als de Galaxy en de iPhone zijn tegenwoordig ook waterdicht, maar halen het niet bij deze telefoon van Caterpillar.

CAT S41 SMARTPHONE

De Cat S41 Smartphone kan een half uur lang 2 meter onder water liggen. Bijzonder: het 5 inch Full HD-scherm en de 13 megapixel fotocamera functioneren ook gewoon onder water. Ideaal voor tijdens het duiken of vissen. De extra grip aan de zijkanten komt daarbij goed van pas.

De accu is wat we mogen verwachten van Caterpillar

De niet verwijderbare li-ion accu (lithium ion) met een capaciteit van 5000 mAh gaat 44 dagen lang mee in de stand-by modus en 38 uren als je de telefoon intensief gebruikt, inclusief internet.

CAT S41 Smartphone

Ook is de telefoon te gebruiken als powerbank, om andere apparaten als smartphones mee op te laden. Speciaal hiervoor heeft de CAT S41 Smartphone een reservebatterijniveau, zodat-ie niet helemaal leeggezogen wordt.

CAT S41 kopen

Goed nieuws: de CAT S41 Smartphone is ook in Nederland verkrijgbaar. Los kost het toestel 449 euro, maar er zijn ook providers die de telefoon bij een abonnement aanbieden. We willen geen reclame maken, maar als je ‘CAT S41 kopen’ intoetst in Google, moet je het op je boerenverstand wel redden.

CAT S41 SMARTPHONE

Top 4 outdoor telefoons

Eerder las je al over onze top 3 outdoor telefoons. Het moge duidelijk zijn dat deze nieuwe Caterpillar smartphone daar een top 4 van maakt en bovenaan komt te staan. We kunnen niet wachten op het antwoord van concurrenten als LG en Sudroid.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

17-09-2017 - Alrik de Jong