Snowboardster Cheryl Maas kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Pyeongchang

Een half jaar na een nekbreuk flikt ze het gewoon

Goed nieuws! Cheryl Maas, die afgelopen zomer nog haar nek brak, heeft zich officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen in Pyeongchang. De snowboardster laat via sociale media weten dat ze op de onderdelen Big Air en Slopestyle mag uitkomen.

Maas was eerder van de partij tijdens de Winterspelen van Turijn (2006) en Sotsji (2014). Om in februari in Pyeongchang te mogen starten, moest ze op de ranglijst van de internationale skifederatie FIS van 22 januari bij de eerste dertig snowboardsters staan.

Een aanvullende eis was dat ze één of twee keer bij de eerste twaalf moet eindigen bij een wereldbekerwedstrijd. Maas eindigde de afgelopen weken in Milaan en Peking als zesde op een wereldbekerwedstrijd en stelde zo deelname aan de Spelen in Pyeongchang veilig.

Gebroken nek

Maas is een een serieuze kanshebber op goud tijdens de Spelen in Zuid-Korea, maar eigenlijk is het een wonder dat ze erbij is. In juni brak de 33-jarige snowboardster haar nek na een duik in het zwembad tijdens een vakantie in Cyprus. Maar het herstel ging voorspoedig en in no-time stond ze weer op haar snowboard.

I'm smiling 😊🙏🏻❤️

A post shared by 🍒Cheryl Maas🍒 (@cherylmaas) on

“We dragen haar in januari bij NOC*NSF voor. Officieel krijgt Maas op 22 januari dan groen licht, maar als ze heel blijft kan haar niets meer gebeuren”, zegt technisch directeur Wopke de Vegt van de Nederlandse Ski Vereniging.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

28-11-2017 - Alrik de Jong