Citroën SpaceTourer Rip Curl is de ideale #vanlife camper

Toeren, surfen, slapen...

Waar in de Verenigde Staten #vanlife sinds een paar jaar de populairste in een hashtag verpakte manier van leven is, rollen de coole ‘outdoor vans‘ dit jaar vooral de Europese fabrieken uit. De nieuwste camper in deze categorie is de Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept Van, die is gepresenteerd tijdens de Frankfurt Motor Show 2017.

We schreven al eerder over Foster Huntington, de geestesvader van #vanlife. De levensstijl die in de hashtag verpakt zit: baan opzeggen, met een tot camper omgebouwde ‘van’ rondtoeren en vooral veel surfen. Zelf bouwde hij onlangs in de wildernis deze boomhut met skatepool, als residentie voor zijn vriendenuitjes.

Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept is gemaakt voor #vanlife

Citroën wilde voor deze levensstijl het ultieme busje maken en om met de woorden van John Lennon te spreken: ‘A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality‘. De Franse autofabrikant zocht contact met het Australische surfmerk Rip Curl voor een samenwerking. Het resultaat is de Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept Van.

Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept Van, #vanlife, camper

Eerst even de noodzakelijke cijfertjes. De concept camper beschikt over een 2 liter dieselmotor met een vermogen van 148 pk (110 kW). De Citroën SpaceTourer Rip Curl heeft een vierwielaandrijving, vooral handig op onverharde wegen en in barre weersomstandigheden. De 4×4 kan ook omgezet worden naar een voorwielaandrijving.

Camper met genoeg slaapplaats en een douche

Verder heeft de camper een uitschuifbare daktent, die kan worden gebruikt als slaapvertrek. De Citroën SpaceTourer Rip Curl biedt daardoor in totaal slaapruimte aan vier personen in twee verschillende tweepersoons slaapvertrekken. In de dagstand heeft het busje zeven zitplaatsen.

Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept Van, #vanlife, camper, surf

Ook handig is de douche, die achterin de camper zit bevestigd. Handig om jezelf én je surfplank mee af te spoelen. Verder beschikt het busje onder meer over elektrische deuren (handig als je de handen vol hebt), een koelkast, wasbak en uitklapbare tafel.

Het surfteam van Rip Curl – waartoe Nikki Van Dijk (een Australische surfster met Nederlandse roots) ook behoort – zal de camper van Citroën tot en met januari 2018 gebruiken voor het bezoeken van evenementen. Wanneer de Citroën SpaceTourer Rip Curl voor consumenten op de markt komt, is nog niet bekend.

Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept Van, #vanlife, camper, surf Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept Van, #vanlife, camper, surf Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept Van, #vanlife, camper, surf

Meer leuke content? Like ons op Facebook

15-09-2017 - Alrik de Jong