Interview: de Nederlandse guys achter het betaalbare outdoorjack

'De marge op een jas hoeft niet zo groot te zijn'

De moderne outdoor-avonturier is veeleisend: hij wil er goed uitzien, maar het liefst voor een vriendelijke prijs. Cortèz biedt hulp. In gesprek Wouter de Roy van Zuidewijn, een van de bedenkers van het betaalbare outdoorjack.

Hi, stel jezelf en je nieuwe merk even voor

“Samen met Wiebe Poelmann heb ik Sqetch opgericht, een online platform voor kledingproductie. We koppelen kledingmerken aan fabrikanten voor het produceren van collecties.

Als enigszins ijdele outdoorenthousiastelingen zijn we altijd al onder de indruk geweest van de softshelljacks van van bijvoorbeeld Arc’teryx, Peak Performance en Black Diamond. Maar die jassen zijn altijd zo duur. Op een geven moment dachten we: ‘waarom brengen we niet zelf een betaalbaar outdoorjack op de markt?’. Zo is Cortèz ontstaan.

cortez outdoorjack

Onlangs startten we onze Kickstarter-campagne, inmiddels hebben we 600 procent van het beoogde bedrag gecrowdfund. Ongelooflijk!”

Wat maakt jullie jassen uniek?

“De Cortèz-jassen worden gekenmerkt door een combinatie van kwaliteit, stijl en betaalbaarheid. We werken met hoogwaardige materialen, zoals 3-layer Dermizax, YKK-ritssluitingen en een RECCO-reflector die je tegen lawines beschermt. De jas meet zich qua kwaliteit met de beste merken, maar is een stuk goedkoper.”

Hoe heb je de prijs zo laag kunnen houden dan?

“We werken samen met een ervaren en gespecialiseerde fabrikant die we goed kennen. Door rechtstreeks vanuit de fabriek aan de consument te leveren, slaan we tussenschakels als distributeurs en retailers over. Dat scheelt enorm. Doordat we alleen online verkopen, hoeft de marge op een jas simpelweg minder groot te zijn.”

Voor welke sport is dit outdoorjack het meest geschikt?

“De Cortèz-jas is gecreëerd voor alle weersomstandigheden. Of je nu in een sneeuwstorm terecht komt of in een regenbui, deze jas beschermt je. Het jack beschikt over veel essentiële ski-features, zoals een speciale pocket voor je skipas en de RECCO-refelctor. Maar zonder de uitneembare sneeuwvanger is de jas ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld hiken of bergbeklimmen.”

Wat zijn jouw favoriete outdoor sporten?

“Skiën en fietsen, zowel wielrennen als mountainbiken.”

Welke gadget kun je écht niet zonder?

“Misschien een beetje voor de hand, maar het eerste wat in me opkomt is m’n iPhone. Toch wel handig 😉 Daarna komt mijn e-reader van Kindle.”

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?

“In de nabije toekomst hopen we met Cortèz nieuwe items aan de collectie toe te kunnen voegen. Onze droom is om een online-first outdoormerk te worden met kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs. Daarnaast gaan we door met Sqetch en is het nog steeds onze missie om hét Europese platform voor kledingproductie te worden. Werk aan de winkel dus.”

Dit artikel verscheen eerder op WANT.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

19-09-2017 - Alrik de Jong