Dankzij deze ingenieuze bijl wordt houthakken een eitje

Waarom is dit niet eerder uitgevonden?

Het wordt steeds kouder buiten en dat betekent dat de haard, mocht je er eentje hebben, weer aan mag. Er gaat tenslotte maar weinig boven een zelfgemaakt vuur, een goed glas whisky en een mooie sigaar. Of nog beter: de liefde bedrijven op een berenvel met in de achtergrond een knisperend haardvuur. Wat je plan ook is, je zult moeten beginnen met het vergaren van brandhout. Geen betere start dan met deze bijl.

Je kunt hiervoor naar de bouwmarkt rijden of het gewoon online bestellen, maar een echte man regelt dit natuurlijk zelf. Een kerel zoekt zijn eigen hout en maakt deze vervolgens eigenhandig klein tot in de haard passende stukken. Dit klusje klaar je natuurlijk met behulp van een bijl. Dit ruige hakgereedschap is er in vele soorten en maten, maar onze favoriet is de Chopper1 Axe.

Ingebouwde wig

Deze bijl is voorzien van een handigheidje waardoor het splijten van stukken hout een stuk gemakkelijker gaat. De ingebouwde wig klapt namelijk automatisch uit, waardoor de bijl het hout uit elkaar duwt. Je zult dus zelf de klap moeten uitdelen, maar het is de axe zelf die vervolgens het zware werk doet. Dus als je een haard hebt, is dit de bijl die je moet hebben. Je kunt hem hier bestellen voor 90 dollar.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

01-12-2017 - wpk-admin