De ‘Bicycle Wall of Death’ is te koop op eBay

Deze iconische crossfietsbaan kan van jou zijn

Als je ervan houdt om heel snel kleine rondjes te fietsen op een iconische baan, dan is dit je kans. De ‘Bicycle Wall Of Death’ is namelijk te koop.

The Ministry of Bicycles

Als je wel eens naar een festival in Engeland bent geweest, heb je deze bizarre crossfietsbaan misschien wel eens gezien. Hij is gebouwd door Bill en Reg Pollard, die zichzelf the Ministry of Bicycles noemen. Het gevaarte is gebaseerd op de Wall of Death, een kermisattractie voor motorfietsen.

De broers noemden hun zelf gebouwde attractie Bomberdrome, maar al snel werd-ie in de volksmond ‘Bicycle Wall of Death’ genoemd. Wat je met deze combinatie tussen een bowl en pipe kunt? Heel snel kleine rondjes fietsen met de kans om eruit te vliegen of tegen elkaar aan te botsen.

Acht jaar lang toerden de broers langs festivals, waar ze de baan keer op keer op- en afbouwden. Nu vinden ze het goed geweest en verkopen ze hun kindje op eBay, waar omgerekend al 905 euro is geboden voor de crossfietsbaan.

Niet veel gekker dan een paar gebroken botten

De ‘Bicycle Wall Of Death’ klinkt dramatischer dan de werkelijkheid. Volgens de broers is er nog nooit iemand overleden op de houten crossfietsbaan. “Wel zijn er aardig wat ongelukjes op gebeurd, maar veel gekker dan wat gebroken botten hebben we het niet meegemaakt”, zegt Reg.

Dan nog even over de levering. De baan wordt geleverd in acht verschillende delen, die met spijkers en bouten aan elkaar kunnen worden gezet. Drie bijgeleverde stalen kabels zorgen voor extra stabiliteit.

Mocht je interesse hebben, dan moet je met de auto naar Engeland, want hij is alleen op te pikken in Northampton. Maar dat combineer je dan natuurlijk met dit Adventure Resort in Wales.

bicycle wall of death bicycle wall of death bicycle wall of death bicycle wall of death bicycle wall of death

Meer leuke content? Like ons op Facebook

11-07-2017 - Alrik de Jong