Highlight: De nieuwe GoPro line-up is bekend!

Ook dit jaar weten ze ons weer te verbazen

GoPro onthulde deze week hun noviteiten, die binnenkort op de markt verschijnen. De GoPro Hero 6 Black, de opvolger van de alom bekende action camera, was zeker niet het hoogtepunt. Dit jaar versterkt de camerapionier het assortiment namelijk met een drone en een 360-camera.

Het is alweer een jaar geleden sinds de Hero 5-serie op de markt verscheen. GoPro gooit er dit jaar een schepje bovenop met twee compleet nieuwe gadgets. De GoPro Karma is een compacte drone met een mount voor de action camera en de GoPro Fusion is een kleine camera die naadloze 360-opnamen maakt. We hoeven er niet lang meer op te wachten, de camera’s verschijnen nog voor het einde van het jaar.

GoPro Hero 6 Black

In het design is weinig veranderd, maar onder de motorkap is ‘ie flink aangepakt. De full HD filmfunctie is nu geoptimaliseerd voor timelapse shots. We hebben er lang op moeten wachten, maar we kunnen nu eindelijk 240 frames per seconden (fps) schieten in 1080p. De 4k filmfunctie is ook flink opgeschroefd. Je kunt nu een slow-motion shot maken met 60 fps. In de GoPro app en met het touchscreen in de cam kun je nu digitaal zoomen.

GoPro meldde dat ze de High Dynamic Range (HDR) en low-light prestaties hebben verbeterd. We zijn gewend dat elke nieuwe iteratie beter werkt met verschillende lichtomstandigheden, dat zal in dit geval niet anders zijn. Wel hebben ze voorzichtig meegekeken over de schouder van concurrent Sony. QuikStories verzamelt de hoogtepunten van jouw geschoten beelden en maakt daar zelf een montage van, zoals vergelijkbare modellen van Sony ook doen. Op die manier kun je veel sneller jouw beelden editen. De functie is te vinden in de GoPro app.

Spec’s GoPro Hero 6 Black 
Voor de volledige lijst kun je kijken op CNet.

 • Maximale video resolutie: 3840 x 2160
 • Support: 4k 60 fps, 1080 en HD-ready 240 fps
 • Megapixel: 12MP
 • Waterproof: tot 10m zonder behuizing
 • GPS: ingebouwd
 • Audio: Stereo opname en playback, met ruisonderdrukking
 • Oplaadkabel: USB type-C
 • Adviesprijs: 569,99 euro

GoPro Fusion

Tijdens het release event keek iedereen uit naar dit kleine wondertje. GoPro Fusion is de eerste 360-camera die het Amerikaanse bedrijf op de markt brengt. Hij is groter dan wat we gewend zijn van de action camera’s, maar wij verwachten dat je hem nog net zo makkelijk op een voertuig of lichaamsdeel kunt plaatsen.

De 360-graden beelden schiet je in 5.2K. Dit vertaalt zich terug naar full HD als je het monteert. Als je dit terugkijkt op een goede VR-bril, heb je haarscherp beeld te pakken. De beelden kun je tot maximaal 30 frames per seconde schieten. Je kunt de resolutie terugschalen naar 720p. Behoorlijk indrukwekkend.

De Fusion beperkt zich niet enkel tot 360-beeld. Met de OverCapture-functie  kun je ook reguliere breedbeeld opnames maken. Middels de app kun je tijdens de montage kiezen welke hoek je wil gebruiken. Dit is ideaal als je geen VR-apparatuur bezit. Daarbij geeft het je veel meer vrijheid tijdens het monteren. De speelse Small Planet is een leuke toevoeging en laat goed zien hoe geavanceerd de camera is.

Spec’s
We zullen nog even moeten wachten op de volledige lijst met specificaties. Dit is wat GoPro zelf heeft getoond:

 • Maximale resolutie: 5.2K 30fps om 3K 60fps 360 opname
 • Megapixel: 18MP
 • Functies: OverCapture, Small Planet, Time Freeze, Time Lapse
 • Waterproof: tot 5m
 • Verbinding: WiFi, GPS en Bluetooth
 • Audio: 360 opname
 • Adviesprijs: 799,99 euro

GoPro Karma

Als klap op de vuurpijl onthulde GoPro een herziene versie van de Karma. Met de GPS-functie in de controller kun je hem nu laten volgen. Er zijn meerdere drones die compatibel zijn met GoPro camera’s, die meerdere functies hebben, maar als eigen accessoire scoort de Karma hoog.

In deze update zit ook een handjevol nieuwe, handige functies. Met Cable Cam auto-shot path kun je tien waypoints instellen die de drone volgt. Ook kan hij nu het beeld tilten richting de horizon. In de controller kun je zien wat je filmt, al is het schermpje nauwelijks groter dan die in de action camera zelf.

Spec’s
Ook van de Karma zijn nog niet alle specificaties prijsgegeven. Als je een oudere versie van deze drone/grip hebt, kun je nu wel op de officiële website een update downloaden die je toegang geeft tot de Cable Cam-functie. Dit is wat wij weten:

 • Compatibel met: Hero 6 (Black) en Hero 5
 • Volgt de controller middels GPS
 • Display in controller
 • Functies: Cable Cam, Tilt

Geen fan van GoPro?

Wij zij erg enthousiast over de nieuwe GoPro line-up, maar heb jij zelf niet zoveel met het merk? Dat kan, lees dan hier een artikel over toffe outdoor gadgets waaronder een action cam van Sony.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

30-09-2017 - Rajno van Wilgenburg