De shortfilm Rose Ride van Frankie Seely is pure kunst

Surfen met een roos in naam van de kunst

Je kunt naar het Rijksmuseum gaan om schilderijen te bekijken of naar Malibu om de branding te bewonderen. Wij kiezen voor de laatste optie, omdat we kunst graag combineren kust.

Deze Californische vrouw is een alleskunner

Frankie Seely studeert astrofysica, een specifiek onderdeel van astronomie dat de processen die zich afspelen in sterren probeert te verklaren met natuurkundige wetten. Daarnaast is ze kunstenares en hobbysurfer, wat in Malibu betekent dat je gewoon retegoed kunt surfen.

Haar nieuwste project is de video Rose Ride, een woordspeling op noseride (surfen op de voorkant van je plank, een behoorlijk lastige techniek). Ze maakte de shortfilm samen met videomaker Beth O’Rourke.

🥀🌹 beauty of a rose 📽 @_bethorourke_ #feet #coolday #cheeky

Een bericht gedeeld door Francesca(frankie) Seely 🦄 (@franksterseely) op


De Californische dame plukte een roos in haar tuin en daarmee was een idee geboren; surfen met een roos in naam van de kunst. Wij zeggen: why not?

Laat je in vervoering brengen door dit esthetische schouwspel en de hypnotiserende muziek van Marcel Pequel. Of we overdrijven? Oordeel vooral zelf.

De poëzie achter Rose Ride

De artistieke surfster heeft trouwens ook nog poëtische vaardigheden. Bij het videoproject schreef ze dit begeleidende gedicht.

RoseRide
Ride, sweet rose
Timeless flower
Symbol of beauty
Strength and power

Lift me up
On currents of blue
The pulse of the world
Contained with you

Ocean and sky
Wrapped one in the other
It’s clear to me now
The gifts of my mother

You gave me wings
You gave me grace
Forever memories
Of this timeless place

Meer leuke content? Like ons op Facebook

12-07-2017 - Alrik de Jong