De surfwereld is een 14-jarige superster rijker

Oscar Langburne, onthoud die naam

Er is een nieuwe generatie surfers op komst die een compleet nieuwe dimensie gaat geven aan de sport golfsurfen. De talenten van nu staan al sinds hun vijfde op een surfplank en krijgen professionelere begeleiding dan ooit. De nieuwste telg in de rij: de 14-jarige Oscar Langburne, die net zijn tweede contract heeft binnen gehengeld.

Eerder dit jaar kon je de kunsten van de 14-jarige Eli Hanneman uit Hawaï al bewonderen. ‘Het kind dat de records van Kelly Slater gaat breken’ en ‘Maui’s nieuwe wonder’ wordt Hanneman genoemd. Waarbij wij kunnen vertellen dat de Australische Langburne – landgenoot van Kelly Slater – niets voor hem onderdoet.

Langburne is toegevoegd aan het team van Haydenshapes Surfboards. En nog even over de begeleiding van het ventje. Die mag dan professioneel zijn, maar in het surfen staat plezier altijd voorop. Maak je daarover geen zorgen. Eerder had Langburne al een contract bij FORMER. We blijven hem op de voet volgen. Lees hier een interview met het talent.

1.000 perfecte golven per uur

Of we ooit dergelijke talenten in Nederland krijgen? Nou, de kans is absoluut aanwezig. Meer daarover in dit artikel over de nieuwste techniek van Wavegarden, een enorm bad met 1.000 perfecte golven per uur.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

27-11-2017 - Alrik de Jong