Deze heroïsche hiker (57) is onderweg van Patagonië naar Alaska

25.000 kilometer wandelen, gewoon voor de lol

De een gaat een eindje wandelen met de hond, de ander maakt liever een hike door de Ardennen. Maar baas boven baas; de Amerikaanse hiker Holly “Cargo” Harrison is onderweg van Patagonië naar Alaska. Juist, hij loopt de complete Pan-Amerikaanse weg.

Van Ushuaia naar Prudhoe Bay

De 57-jarige avonturier begon zijn trip op 7 december 2016 in Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld die in Argentinië ligt. Beeld de wereldkaart even in en je begrijpt dat het een aardig eindje lopen is.

De wandeling heeft een totale lengte van bijna 25.000 kilometer. Uiteindelijk wil hij in de herfst van 2018 Prudhoe Bay in Alaska bereiken. Als hij dit punt haalt, is Harrison de derde mens op aarde die deze route lopend heeft voltooid.

holly harrison

“Ik probeer zo weinig mogelijk extra meters te maken. Zo slaap ik ‘s nachts nooit op een plek die meer dan 50 meter van mijn route is verwijderd”, zegt Harrison, voormalig US Army Ranger, tegen Outside Online.

Afgelopen week kwam de heroïsche hiker na bijna een jaar wandelen eindelijk aan in zijn thuisland Amerika. Ongeveer twee derde van zijn trip zit er nu op en de hiker hoopt dat hij het zwaarste gedeelte achter de rug heeft.

Ploegen door de jungle

De 80 kilometer door de jungle van Colombia naar Panama waren tot nu toe het zwaarst. “Daar waren totaal geen wegen, grote stukken moest ik zelfs door de rivier lopen. Gelukkig had ik een gids bij me die me telkens weer opraapte als ik viel.”

Holly Harrison

Holly Harrison is te volgen op Facebook. Verfrissend: hij gooit je niet dood met posts en foto’s. De laatste post dateert van 4 april.

Over heroïsche hikers gesproken: lees ook het verhaal van Niblewill Nomad en The Greybeard Adventurer.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

10-11-2017 - Alrik de Jong