Deze sterke mini-werphengel is het Zwitserse zakmes onder de vishengels

Altijd een hengel op zak, want je weet maar nooit...

Als je gaat backpacken, dan is het een goed idee om je hengel mee te nemen. Een probleem: de meeste hengels zijn niet te vervoeren in een rugzak. Deze kleine doch stevige werphengel van Wormy is wat dat betreft de uitkomst.

De Wormy Compact Fishing Rod is een hengel die je altijd op zak kunt hebben. Hoe klein is hij dan? Dat is afhankelijk van welke componenten je er op- of afschroeft. In zijn kleinste vorm is de hengel slechts 25 centimeter lang. De hengel is te demonteren tot een pakketje dat in je broekzak past.

De spring poles (gedeeltes met veer) zijn gemaakt van roestvrij staal, de molen van zeewaterbestendig aluminium en het handvat van hardhout. Gaat lang mee dus. Je kunt er verschillende onderdelen aan vastkoppelen, zodat je er op meerdere manieren mee kunt vissen.

Je kunt ook de spring poles verwisselen, afhankelijk van de grootte van de vis waarvoor je gaat. De hengel kan vissen tot 10 kilo aan. Door de veer is de hengel flexibel en schier onbreekbaar.

vishengel

Je kunt de compacte hengel in verschillende packs kopen. Voor 179 euro heb je een Nano Pack, de meest basic versie.

Het meest uitgebreide pakket, Mega Pack, kost je 399 euro. Daar tussenin heb je nog een paar andere opties.

Je vangst langs de waterkant roken

En heb je dan wat mooie vissen weten te vangen, dan kun je die natuurlijk roken in deze makkelijk te gebruiken compacte rookoven.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

20-07-2017 - Rob van der Leek