Digitale schermen komen naar je stoeltjeslift

Altijd en overal actuele informatie tijdens wintersport

Wintersport is nou net even een weekje zonder scherm. Je telefoon laat je links liggen, de routes stippel je uit met een papieren foldertje. Maar daar komt verandering. Zelfs in de skilift kun je straks niet meer om een digitaal scherm heen.

En dat is niet alleen slecht nieuws. Natuurlijk is de romantiek van een digitaal scherm niets vergeleken bij die van een papieren folder. Maar op de nieuwe schermen van Alpine Media Technology, die in Winter Park (Colorado) getest worden, staat net even wat meer informatie. En actueler, uiteraard.

alpine media technology, scherm, screen, digitaal scherm, wintersport, stoeltjeslift

Winter Park is ‘s werelds eerste skiresort dat gebruik maakt van deze digitale schermen in stoeltjesliften. Het is een kwestie van tijd voordat jij ook zit te swipen en scrollen tussen je afdalingen door. Op het scherm kun je realtime informatie lezen over het weer, evenementen, sneeuwcondities en meer.

De schermen zijn gemaakt in tabletstijl en zitten verwerkt in de beugel die je waarschijnlijk altijd te vroeg omhoog doet. Per twee stoeltjes is er een scherm. Een van de schermen laat altijd de route zien, de andere schermen tonen met een interval van 30 seconden de realtime informatie.

Een overzicht van de informatie die geboden wordt:

  • Status van de route en stoeltjesliften
  • Overzicht van alle pistes
  • Wachttijden
  • Weercondities
  • Veiligheidswaarschuwingen
  • Reisinformatie (verkeer, luchtvaart, treinen, bussen)
  • Speciale evenementen
  • Lokale specialiteiten en kortingen

Alpine Media Technology in Winter Park

“Het is een revolutionair systeem, we zijn erg enthousiast”, zegt Steve Hurlbert, woordvoerder van het skiresort. “Voor ons is het een manier om onze gasten te bereiken en om de veiligheid in het gebied te vergroten.”

De pilot vindt plaats op in totaal vijf stoeltjesliften. Voor Alpine Media Technology is het vooral spannend of de apparatuur bestand is tegen de sneeuw, kou en wind.

winter park, alpine media technology, scherm, screen, digitaal scherm, wintersport, stoeltjeslift

“Natuurlijk zijn ze van te voren getest, maar we zijn onder de indruk hoe de schermen het volhouden. Ze zijn tot nu toe bestand tegen zowel de weerselementen als de skiërs en snowboarders”, zegt Alpine Media Technology COO Gerrit VandeKemp.

De bèta-testscreens werken nog op batterijen, maar de daadwerkelijke schermen worden opgeladen met de energie die wordt opgewekt door de kabels en wielen van de skilift. De schermen werken op WiFi en worden constant geüpdatet. De bètaversie update alleen als een WiFi-station passeert.

Op dit moment is Alpine Media Technology in gesprek met meerdere skiresorts, ook buiten Amerika. We zouden zeggen: geniet nog van je schermvrije wintersport, nu het nog kan.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

03-01-2018 - Alrik de Jong