Een middagje roadtrippen langs de schilderachtige westkust van Ierland

Met een camera en klassieker op pad door de ruige natuur

De kust van Ierland is prachtig. Pure leegte wisselt zich af met rauwheid, een paar verdwaalde schapen en zo nu en dan een Ier die iets vriendelijks naar je roept. Gewapend met een camera en klassieker reed Leroy, van onze stijlvolle broer Manners, over de verborgen kronkelweggetjes die hem aan het einde van de rit bij een locatie bracht die door Google Maps tot Paradise Found is gedoopt.

Vanuit Schiphol land je binnen iets meer dan een uur in Dublin, waarna je binnen drie uur het land doorsteekt – linksrijdend. Hoewel elke meter van de kust van Ierland een schilderij zou kunnen vormen, behoort de omgeving van Newport tot één van de hoogtepunten.

Westport House

Het stadje zelf is prima vertoeven en is overladen met Ieren die maar wat graag vertellen over de omgeving. Of over hun hond. Of over de voorkeur of afkeur voor selfmade UFC-held Conor McGregor – hoe kan het ook anders.

Aan de rand vind je één van Ierland’s best bewaarde heritages, het Westport House. Een gigantisch landhuis op 150 hectare grond waar menig toerist z’n tentje vast nagelt in de grasvelden.

ierland

Pure schoonheid

Het landhuis en de camping vormen een indrukwekkende plek, maar wie de omgeving intrekt vindt de echte schoonheid van dit landschap.

De kust is gehavend, maar via veelal verlaten wegen toegankelijk. Een groen landschap en frisse zeewind zwaaien hier de scepter. Oneindig zicht wordt zo nu en dan onderbroken door architectonische hoogstandjes, verguisde woningen of een haventje.

Hoewel je zelden zoveel leegte zult tegenkomen en de wolken zich constant als dreigende demonen in de lucht vormen, vulde ons reizigershart zich op deze bijzonder plek met de hoogst haalbare emotie: liefde.

Paradise Found.

Fotografie: Niels Ursem 

Meer leuke content? Like ons op Facebook

21-07-2017 - Alrik de Jong