Eindelijk: Leatherman komt met een multitool-horloge

Een klokje met 25 verstopte outdoor tools

Leatherman ken je waarschijnlijk van de armband die vol zit met allerlei verstopte tools die je op de camping of tijdens een survival kunt gebruiken. Nu komt de Amerikaanse producent van multitools en messen met een horloge. Iets waar we al een tijd lang op hoopten.

Het horloge, Tempo Tread Watch genaamd, is een variatie op de Leatherman-klassieker Tread. Dit is een armband met daarin 25 tools verstopt. Geen mesjes, zodat je er gewoon een vliegtuig mee mag instappen, wel tientallen sleutels en schroevendraaiers. Er zit zelfs een opener voor een zuurstoftank in verborgen.

leatherman watch

En nu dus ook een horloge, al zit die niet verstopt. Het klokje heeft een scherm van saffierkristal, wijzers die oplichten in het donker en is tot 200 meter waterdicht. Ideaal ding voor de outdoorfanaat.

Voor de armband kun je nog allerlei extra tools bestellen, zoals een simkaartpikker en flesopener. De Tempo Tread Watch komt in november uit en gaat rond de 500 euro kosten.

Tread LT

Er komt ook een goedkopere variant, zonder saffierglas en met een smallere, lichtere armband van ander materiaal. Ook dit horloge, de Tread LT, is roestvrij en waterdicht tot 200 meter.

leatherman

Meer leuke content? Like ons op Facebook

10-08-2017 - Alrik de Jong