Fotograaf schiet unieke beelden van bizar natuurfenomeen

Onwerkelijke vogelshow van duizenden spreeuwen

Soms gebeuren er in de natuur dingen die te mooi lijken om waar te zijn. En die zijn vaak te danken aan spreeuwen. Fotograaf Daniel Biber legde dit bizarre schouwspel vast aan de Costa Brava in Spanje. Hij zag thuis pas hoe bijzonder zijn foto’s waren.

Spreeuwen gebruiken na de broedtijd gezamenlijke slaapplaatsen. Dit zijn soms rietvelden in natuurgebieden, maar soms ook grote bomen of gemakkelijk toegankelijke grote bouwsels in steden zoals treinstations of winkelcentra.

spreeuwen

In de loop van de herfst en de winter vormen zij daar vaak enorme zwermen die gezamenlijk spectaculaire vliegshows ten beste kunnen geven in de buurt van deze gezamenlijk gebruikte slaapplaatsen. De aantallen kunnen oplopen tot meer dan 100.000 individuen, die gezamenlijk één organisme lijken te vormen. In dit geval een spreeuw. Of het nou toeval is of een bijzonder hoge collectieve intelligentie? We hopen het laatste.

Fotograaf Daniel Biber uit het Duitse Hilzingen was op het juiste moment op de juiste plek. “Ik maakte een serie foto’s van het fenomeen, maar zag thuis pas de vormen van verschillende foto’s. Op het moment zelf realiseerde ik niet dat ze de vorm van een vogel hadden aangenomen”, zegt de fotograaf tegen Daily Mail. Met zijn fotoserie is hij genomineerd voor de Exposure Awards.

spreeuwen spreeuwen spreeuwen spreeuwen spreeuwen spreeuwen spreeuwen

Meer leuke content? Like ons op Facebook

04-01-2018 - Alrik de Jong