Mocht je dit weekend willen skiën: droomcondities in de Franse Alpen

Even vlug op en neer, kan gewoon

Een weekendje skiën? Kan gewoon. Vrijdagmiddagborrel skippen, de auto in, zaterdag en zondag de piste op en zondagavond weer terug. Waarom zeggen we dit nu? Omdat er droomcondities zijn in de Franse Alpen. Go!

We quoten Rogier, vlogger voor Wintersporters:

Nadat het zondag en maandag meer dan twee meter heeft gesneeuwd in de Franse Ecrins. waar de skigebieden van Puy Saint Vincent en Serre Chevalier liggen, was het gisteren, woensdag, geweldig mooi weer. Ik had eigenlijk gepland om een dag achter de computer te werken. Maar met een kraakheldere hemel en bergen die compleet wit waren kon ik niet binnen blijven zitten. Samen met mijn goede vriend Martijn Schell trok ik de Queyras in.

Nog wel op toerski’s want bijna elle gebieden openen hier in de buurt pas aanstaande zaterdag. In de Queyras was iets minder sneeuw gevallen, het lawine gevaar was minder en we kennen hier een berg die nergens steil genoeg is voor lawines. Het bleek een erg goede keuze. We vonden geweldige sneeuw. Vanaf de bergen was het uitzicht verbluffend. Alles is spierwit! Dit deel van de Alpen bleef een beetje achter met de rest van de Alpen. Maar dat is echt helemaal goed gekomen, en hoe! Zo ken ik ‘mijn bergen’ weer! En het mooiste, terwijl ik dit tik sneeuwt het hier alweer.”

Meer leuke content? Like ons op Facebook

14-12-2017 - Alrik de Jong