Hoe freediver Kiki Bosch een verkrachting verwerkt in ijskoude wateren

Indrukwekkend verhaal over een moedige Nederlandse

#metoo heeft ervoor gezorgd dat mannen met een onzuiver verleden voor het blok werden gezet. Terecht, maar helpt deze actie de slachtoffers wel? Vaak moeten ze zelf dit trauma verwerken. Deze Nederlandse freediver doet dat op een hele bijzonder manier.

Haar naam is Kiki Bosch en ze is zonder twijfel één van de meeste stoere vrouwen die we kennen. Haar grootste passie is freediven, maar dan wel op de meest extreme manier mogelijk. Het zonder zuurstof en hulpmiddelen naar de diepte duiken doet ze namelijk in bijna onmenselijk koud water. Zonder duikpak laat ze zich in het vijf graden koude zeewater rondom IJsland zakken. Om dit te kunnen heb je niet alleen een krachtig lichaam nodig, maar vooral een ijzersterke geest.

Therapeutische werking

Naast dat deze sport haar grootste passie is, werkt het voor haar ook therapeutisch. Kiki is een slachtoffer van verkrachting en het verwerkingsproces is begrijpelijk erg zwaar. Het freediven helpt haar daarbij. Door het ijskoude water kan zich helemaal afsluiten van de buitenwereld. In deze video legt ze verder uit hoe de sport haar helpt om een zware periode te verwerken. Een indrukwekkend verhaal.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

15-12-2017 - Thomas Aalderink