Freeride Film Festival in Amsterdam: 5 films die je sowieso moet zien

3 november staat Tuschinski in het teken van poedersneeuw

Het achtste Freeride Film Festival 2017 staat voor de deur. 3 november staat Tuschinski in Amsterdam volledig in het teken van poedersneeuw. Zes zalen vol met de meest indrukwekkende avonturenfilms in de sneeuw.

Het Freeride Film Festival begint om 18:00 uur en gaat tot na middernacht door. De avond is gevuld met meer dan twintig freeride films van het afgelopen jaar, maar er zijn ook interessante clinics (zoals sneeuwsurfen), workshops (zoals het waxen van je snowboard) en lezingen te volgen.

Een kaartje voor het Free Ride Film Festival koop je hier voor 21 euro. De avond wordt gezien als dé seizoensopening voor freeriders uit Nederland en België, waaronder de Nederlandse poederbazen die in vijf maanden tijd 75.000 kilometer aflegden om 39 skigebieden te bezoeken.

5 films die je niet mag missen tijdens het Freeride Film Festival

Op dit moment is de programmering bijna rond. Iedere film is cool, maar we hebben vijf films geselecteerd die je sowieso moet zien.

1. Rogue Elements

Deze film gaat over een groepje extreme skiërs en snowboarders uit het Amerikaanse Jackson Hole. Hoe hun leven eruit ziet. De hele wereld afstruinen naar de beste poederlocaties. En ja, dat levert heerlijke beelden op.

2. Ride With You

Wat begon als een jongensdroom, werd afgelopen seizoen werkelijkheid. Paul de Groot, Rembert Notten en Tim Vanhoutteghem vertrokken voor vijf maanden op een roadtrip door Europa.

Met een Land Rover en een caravan werd er tijdens de wintermaanden 75.000 kilometer afgelegd, zijn er 39 skigebieden bezocht, nieuwe vriendschappen met local hero’s gesloten en werden er vooral veel meters gemaakt, zowel op als naast de piste.

3. Wishes And Reality

Zeer interessante shortfilm over het weer. En dan vooral over de verwachtingen van het weer. Want ja, daar zijn freeriders afhankelijk van.

4. Persian Powder

Of je kunt skiën in Iran? Oh jazeker. Je vindt er maagdelijke poedervelden en talloze potentiële lijnen. Deze shortfilm gaat over Mona Seraji, een professionele Iraanse snowboardster, en met twee Australische snowboardsters. Prachtige documentaire over een poederparel waarvan je het niet verwacht had.

5. The Alps

The Alps is shortfilm van MRTN producties. De makers zijn al jaren actief zijn op het Nederlandse poederplatform wePowder. ‘We zijn dan stoked dat we hun korte film op het grote scherm van Tuschinski kunnen laten zien’, aldus wePowder.

Veel meer trailers bekijk je hier. Het Freeride Film Festival komt na de European Outdoor Film Tour, die op dit moment door Nederland raast.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

20-10-2017 - Alrik de Jong