Outdoor Journaal: Friese Elfstedentocht op SUP-boards in volle gang (en meer)

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag alleen maar heroïsche nieuwsflitsen, waaronder de Elfstedentocht op een SUP-board.

Friese Elfstedentocht op SUP-boards van start

De negende editie van de SUP 11-CITY Tour, met wederom een groeiend aantal deelnemers, is sinds gisteren in volle gang. De atleten krijgen maximaal 36 uur om de 220 kilometer te voltiioen. Vandaag worden ze verwacht, met enige vertraging door het noodweer.

Morgen begint de vijfdaagse versie, met meer dan 130 deelnemers vanuit dertig verschillende landen. De start voor de mensen die de toerversie doen zal om 8.30 uur zijn, de wedstrijd voor dames om 9.15 uur, de wedstrijd voor heren om 9.45 uur en de allersnelste heren, de Elite, om 10.00 uur. Kijk voor meer informatie op sup11citytour.com.

Roeiend van Singapore naar Nieuw-Zeeland

220 kilometer kilometer peddelen is bazig, maar baas boven baas. De Nieuw-Zeelandse Grant Rawlinson is op dit moment bezig met een 12.000 kilometer lange roeitocht van Singapore naar Nieuw-Zeeland.

Rawlinson is al een aardig eindje onderweg. Hij is al voorbij Darwin in Australië. Volg de heroïsche roeier op zijn blog.

Nederlandse meteoroloog in het hart van orkaan Irma

Als je een vak goed wil uitoefenen, dan moet je weet hebben van de praktijk. Melody Sturm komt uit Den Bosch, is meteoroloog, heeft van haar hobby haar werk gemaakt en zoekt graag de grenzen op.

Waar anderen juist dekking zochten voor de verwoestende kracht van Irma, reisde Sturm bewust naar het Caribische gebied om de verwoestende orkaan van dichtbij mee te maken. Het is haar passie om het oog van deze tropische cycloon te weerstaan. Of, in haar woorden: “Om het gevaar op een zo veilig mogelijk manier op zoeken.” Lees meer op Omroep Brabant.

En dan nog dit: Red Bull Megaloop Challenge 2017 gaat door

Een half jaar is gewacht op de hardste storm van Nederland, morgen is het zover. Dit kun je verwachten in Zandvoort. Lees meer.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

12-09-2017 - Alrik de Jong