Een Game of Thrones marathon, maar anders dan je waarschijnlijk denkt

Hardlopend door Italië om de volledige serie te kijken

Bij een Game of Thrones marathon denk je waarschijnlijk aan chips, cola en je favoriete bank om op te bingewatchen. Maar deze Game Of Thrones Marathon door Italië was anders.

Hier ging het namelijk echt om een marathon. De deelnemers liepen in zestig stages door door het binnenland van Italië, terwijl ze tegelijkertijd alle afleveringen van de eerste zes seizoenen van Game of Thrones bekeken. Nu jij weer.

game of thrones marathon

Deze afleveringen konden ze bekijken door achter een vrachtwagen (zo te zien geen elektrische, maar goed) aan te lopen. Op het eindpunt van de Game of Thrones Marathon konden de deelnemers op een groot scherm gezamenlijk kijken naar de eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 7, Dragonstone genaamd.

Sky Atlantic, dat Game of Thrones in Italië uitzendt, kwam op het idee om de marathon te organiseren. Het gaat om een campagne, maar de deelnemers die zich opgaven, hebben de unieke marathon echt gelopen.

Het avontuur begon in Rome en eindigde bij Sforzesco Castle in Milaan. Daar werden de deelnemers onthaald door andere fans en kon de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bekeken worden van de serie die recentelijk gehackt is.

“Er is nog niet eerder een marathon als deze georganiseerd. Winter is here, en dit is wat fans er allemaal voor over hebben”, aldus Luca Scotto di Carlo e Vincenzo Gasbarro, een van de organisatoren van de Game of Thrones Marathon.

game of thrones marathon game of thrones marathon game of thrones marathon

Nog extremer dan de Game of Thrones Marathon

Nu we het toch over extreme marathons hebben, nog even aandacht voor Samir Singh alias The Faith Runner. Deze 44-jarige man uit India had zichzelf een uitdaging opgelegd die nogal onmenselijk was.

Hij wilde in 100 dagen tijd iedere dag 100 kilometer hardlopen. Deze week naderde hij de finish van zijn 10.000 meter durende ultrarun, maar 36 kilometer voor de finish stortte hij in. Lees zijn verhaal op Outdoor Manners.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

09-08-2017 - Alrik de Jong