Terugkijktip: Grizzly Man, over een man die dertien zomers lang tussen beren leefde

Een verwarde geest die het feit dat beren gevaarlijk zijn negeerde

Na een ochtendsessie mountainbiken en een middagje suppen in de branding eindigden we het weekend met een gezapige televisieavond – met wat terugblikken uit de Tour de France als hoogtepunt – waarbij we de ogen nauwelijks open konden houden. Totdat we om half 12 stuitten op Grizzly Man, een aangrijpende documentaire over een man die samen met zijn vriendin dertien zomers lang tussen wilde beren leefde.

In oktober 2003 werden de zelfbenoemde Amerikaanse dierenbeschermer Timothy Treadwell en zijn vriendin Amie Huguenard op een afgelegen plek in het nationale park Katmai in Alaska verorberd door een beer.

In gezelschap van hongerige grizzlyberen

Regisseur Herzog maakte er een found-footage film over, samengesteld uit meer dan honderd uur videomateriaal van Treadwell, geschoten gedurende de dertien zomers die hij tussen de grizzlyberen verbleef.

Tussendoor toont hij interviews met vrienden, familieleden en andere betrokkenen. Grizzly Man schetst een fascinerend beeld van een verwarde geest, die een weinig realistisch beeld had van de natuur en het feit negeerde dat hongerige beren gevaarlijk kunnen zijn.

Trailer Grizzly Man

De documentaire is hier terug te kijken. Hieronder alvast de trailer.

Outdoor documentaires op Netflix

Ook op Netflix vind je interessante en inspirerende outdoor documentaires. Dit is onze top 7.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

24-07-2017 - Alrik de Jong