Hansjörg Auer heeft een dagje vrij, dus gaat hij ‘wandelen’ door de Dolomieten

3 bergwanden, 2 paraglides, 12 uren, 0 touwen

Een episch twaalf uur durend bergavontuur. Dat is hoe Hansjörg Auer zijn vrije dag besteedde in de Italiaanse Dolomieten. Hij besloot in zijn eentje drie grote bergwanden vrij te beklimmen om vanaf de top van elke wand met een paraglide naar de volgende wand te vliegen. Hij legde zijn avontuur vast en maakte de YouTube-video Hansjörg Auer’s Day Off.

De point of view van Hansjörg Auer

De befaamde alpinist uit Oostenrijk heeft de ijzingwekkende short trip gefilmd vanuit zijn gezichtspunt. Als kijker volg je hem tijdens de beklimming van in totaal 3.600 hoogtemeters en een afstand van 33 kilometer voordat hij de iconische Sass dla Crusc beklimt.

Op deze berg beklimt hij geheel vrij de wanden Abramkante (500m/UIAA 7-) en de Große Mauer (300m/UIAA 7-). Tussen elke beklimming door vliegt hij met een lichtgewicht paraglide terug naar het dal om daar te beginnen aan de volgende beklimming.

De korte film is een voorbode op een volledige speelfilm die een emotionele inkijk geeft in het leven van de alpinist. Hierin volg je zijn hartstochtelijke reis van het bescheiden Oostenrijkse familieleven tot de befaamde bergbeklimmer die hij nu is.

Festival in de Zwitserse Alpen

De wereldpremière van de film is op het The North Face Mountain Festival, dat van 14 tot en met 17 september 2017 plaatsvindt in Lauterbrunnen, Zwitserland.

Naast de wereldpremière van de film biedt het festival deelnemers van over de hele wereld de mogelijkheid om bergwanden te beklimmen, alpineroutes te hiken en trails te rennen met de beste atleten uit het The North Face-team. Daarnaast brengt het festival ongelooflijke expedities tot leven in films en andere verhalen. Tickets zijn nog te koop.

Als je al een ticket hebt bemachtigd, kun je nu een programma voor de vier dagen samenstellen. Alle activiteiten zijn online te boeken, waaronder paragliden, raften, canyoning en kajakken.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

10-08-2017 - Alrik de Jong