Wauw: touwloper Alex Mason trotseert totale zonsverduistering

'Dit kan maar eens in de 375 jaar'

Twee maanden geleden was er een zonsverduistering die een groot deel van Amerika in complete duisternis hulde. De meeste mensen gingen passief zitten kijken met een brilletje, maar dat is aan Amerikaan Alex Mason niet besteed.

Tijdens de zonsverduistering liep Alex Mason de lijn van zijn leven. “Een totale zonsverduistering gebeurt maar eens in de 375 jaar, daarom wilden we dit per se doen”, zegt hij. Er is een minidocumentaire gemaakt over zijn avontuur, die nu te zien is op YouTube.

Alex Mason, die nog maar 20 jaar oud is, werd op zijn zestiende al wereldkampioen en is nu al een icoon. Onder leiding van Andrey ‘Sketchy’ Lewis, een wereldberoemde slackliner, liep Mason over de vallei van Jackson in Wyoming.

Goede timing nodig tijdens zonsverduistering

Alles moest perfect gaan aangezien het team maar tweeënhalve minuut hadden om dit te laten slagen. Alex zei zelf dat dit iets was wat hij gewoonweg moest doen. “Deze kans krijg je maar een keer, dan moet je hem pakken.”

Zonder veiligheidsmateriaal

Alex Mason zat gezekerd en als hij zou vallen was dat jammer, maar niet fataal. Een waaghals uit Duitsland doet dit kunstje zonder veiligheidsmateriaal. Friedi Kühne, zoals hij heet, legde vorige week 200 meter af, zonder veiligheidsvoorzieningen. Check zijn bizarre wereldrecord hier!

Meer leuke content? Like ons op Facebook

17-10-2017 - Rajno van Wilgenburg