Hiken in Amerika: 5 uitdagende hikes in White Mountain, New Hampshire

De hemel op aarde voor wandelaars

In White Mountain National Park in New Hampshire Amerika kan elke doorgewinterde hiker zijn hart ophalen. Het gigantische bos heeft veel uitdagende, maar vooral prachtige routes die je echt een keer moet bewandelen.

Het White Mountain National Forest is bijna 18500 hectare groot, zit vol met uitdagende wandelroutes en is rijk aan heuvels en bergen. Hieronder een aantal hoogtepunten.

Arethusa Falls

New Hampshire

Velen zijn van mening dat deze hike jou naar de mooiste waterval van New Hampshire brengt. Deze hike is uitdagend en prima te doen als je nog geen ervaren hiker bent. Het scheelt ook dat de route slechts vijf kilometer lang is. Er wordt aangeraden om de Frankenstein Cliffs mee te nemen, hier zul je af en toe wel langs ruigere rotspartijen moeten klimmen.

Mount Chocorua

New Hampshire

De populairste van de drie sisters is deze bergtop in New Hampshire. De route kan op verschillende manieren gedaan worden en is zeer populair bij de jongere hikers. Vergis je niet, deze hike is zeer uitdagend. De populairste route is de Jim Liberty Trail en brengt je langs kalme beekjes en dichte bossen. De route eindigt bij de iconische Liberty Cabin. Eenmaal de bergtop bereikt? Dan word je beloond met een van de mooiste uitzichten die je ooit zult zien.

West Rattlesnake

New Hampshire
Bron: Flickr/Ben Ferenchak

Dit is misschien een kortere hike, dat maakt hem niet minder speciaal. Je wandelt over grote stenen plateau’s die een uniek uitzicht bieden. Deze hike is ook relatief makkelijk. Het is een minder stijle klim dan de andere routes in deze lijst, op de Old Bridle Path na. Zodra je het uitzicht over Squam Lake ziet, wil je gewoon even zitten en de schoonheid tot je nemen. Dit is een van de weinige hikes in New Hampshire die in april en mei niet toegankelijk is vanwege veel modder en slipgevaar.

Mount Moosilauke

New Hampshire

Mount Moosilake is een van de pittigere hikes in New Hampshire. Doe deze ook niet met slecht weer, want het grootste gedeelte van de hike bevindt zich op 1.2 kilometer hoogte. Als de zon de bergtoppen raakt, voelt het alsof je het opstapje naar de hemel hebt bereikt. Deze ruige rotsachtige hike vereist wel concentratie, maar het is zeker een van de meest speciale routes die je ooit zult gaan lopen.

Kearsarge North

New Hampshire

De kearsarge North trail is een leuke, uitdagende hike die perfect is voor beginners en ervaren hikers. De hike kan in alle seizoenen worden gedaan, maar hij is ongetwijfeld het mooist als er veel sneeuw op de bergtoppen ligt. De route brengt je langs de uitkijktoren op de top van de berg die een mooi uitzicht biedt. Onderweg kom je langs een uitgestrekt dennenbos. De klim naar de top is ver en je kunt gemakkelijk een halve tot hele dag onderweg zijn.

New Hampshire en Canada

De hikes in New Hampshire zijn koud in de winter en fris in de zomer. Dat is niet verrassend als je beseft dat de White Mountains maar honderd kilometer van de Canadese grens afliggen. Check hier de Sunshine Coast Trail in Canada voor nog meer hiking inspiratie.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

29-09-2017 - Rajno van Wilgenburg