Homemade chocolade-havermoutrepen als energierijk tussendoortje

Geen oven nodig, in no-time klaar

Je kunt energierepen bij de supermarkt kopen (extra suiker gegarandeerd), maar je kunt ze ook gewoon zelf maken. Wij kiezen voor de tweede optie. Een van onze favoriete tussendoortjes: deze chocolade-havermoutrepen.

Ingrediënten voor 10 chocolade-havermoutrepen

  • 120 gram medjool dadels (zonder pit)
  • 60 gram tahini (sesampasta), of anders amandelboter
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • Snuf zeezout
  • 100 gram havermout
  • 125 gram amandelen

Bereiding

“Je kunt van de repen ook balletjes vormen, eventueel door wat gehakte amandelen rollen of door geraspte kokos. De recepten bevat gluten en suikers. Havermout is immers niet glutenvrij, maar je zou het eventueel kunnen vervangen voor quinoa of boekweitvlokken.”

Doe de dadels als eerste in de keukenmachine en mix ze tot een pasta. Voeg de tahini, cacaopoeder, honing, kokosolie en zout toe. Pulseer nogmaals totdat alles goed gecombineerd is.
Voeg de havermout en amandelen toe. Pulseer tot alles gemalen is, maar er toch nog stukjes noot terug te vinden zijn.

Bekleed een bakblik of cakeblik met bakpapier. Stort het deeg erin en druk goed plat. Zet in de koelkast voor 15 minuten en snijd er vervolgens repen uit. Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast en geniet!

chocolade-havermout repen

Dit artikel verscheen eerder bij onze vrienden van Culy.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

12-10-2017 - Alrik de Jong