Homemade: supersnelle no-bake repen met dadels, pindakaas en kokos

In 5 minuten is deze energiereep klaar

Eerder lieten we je deze simpele energierepen met maar drie ingrediënten zien. Maar ja, die moet je wel even bakken. Deze no-bake repen met dadels, pindakaas en kokos voor extra energie hoef je – de naam zegt het al – niet te bakken, zijn supergezond, zoet en vullend én in 5 minuten te maken.

Voor ongeveer 6 grote no-bake repen repen

  • 20 verse dadels, ontpit
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosboter
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels havermout
  • Een (liefst vierkante of rechthoekige) vorm
  • Bakpapier

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Meng met tussenpozen steeds ongeveer 30 seconden tot het een mooi dik, sticky mengsel is. Het moet makkelijk door te roeren zijn, maar zeker niet te vloeibaar. Is het te vloeibaar, voeg dan extra havermout toe. Is het iets te dik, voeg dan wat extra kokosboter of pindakaas toe.

Leg bakpapier in een vorm en lepel het mengsel erop. Leg er een tweede velletje bakpapier op en druk aan met een andere vorm, bijvoorbeeld een plastic bakje dat precies in de vorm past.

Zet in de koelkast, liefst nog met een gewicht erop, bijvoorbeeld een blikje frisdrank of een pot mayonaise. Laat minimaal een uur in de koelkast staan, maar langer kan natuurlijk ook – dan worden de repen nog steviger.

Daarna kun je er mooie repen of vierkantjes van snijden. Wij haalden er zo’n 6 grote repen uit, maar als je kleinere vormpjes snijdt, heb je meer exemplaren.

Deze energierepen blijven een aantal weken goed in de koelkast en zelfs drie maanden in de vriezer. Let op: je kunt deze niet de hele dag in je tas laten zitten, want dan worden ze te zacht.

Dit artikel verscheen eerder bij onze vrienden van Culy.

Culy Homemade- supersnelle no-bake repen met dadels, pindakaas & kokos

Meer leuke content? Like ons op Facebook

19-09-2017 - Alrik de Jong