Homemade spareribs (langzaam gegaard) met pittige barbecuesaus

Klaar als het vlees (bijna) van het bot valt

Deze spareribs uit de slowcooker met pittige barbecuesaus zijn zó lekker dat het een zonde is als je ze niet maakt. Het vlees is zo zacht dat het uit elkaar valt en de saus… Tja, ga de spareribs maar gewoon zelf maken, dan weet je waar we het over hebben!

Benodigdheden voor 2 tot 4 personen

  • 1 kilo spareribs
  • 240 milliliter ketchup
  • 3 eetlepels appel azijn
  • 3 ‘dashes’ Worcestershiresaus
  • 135 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel Sriracha (of een andere pittige saus)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel verse oregano (of 1 theelepel gedroogde oregano)
  • 1 gedroogde chipotlepeper (of 1 theelepel gerookt paprikapoeder)
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Tip: heb je geen slowcooker? Dan is er geen man overboord. Meng dan alle ingrediënten met elkaar in een grote ovenschaal en gaar vier à vijf uur in een oven op 100 graden. Dit kan ook op de barbecue!
Snipper de ui en kneus de knoflook. Doe samen met alle ingrediënten behalve het vlees in de slowcooker en meng met een lepel.

spareribs, slowcooker spareribs, slowcooker

Kruid de spareribs met peper en zout en leg ze in de saus. Zorg dat al het vlees bedekt is met een laagje saus. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand voor 4,5 uur aan. Draai na twee uur de ribs om.

Check of het vlees (bijna) van de spareribs valt

De spareribs zijn klaar wanneer het vlees er (bijna) af valt. Serveer met de saus, coleslaw en brood om de saus mee op te snoepen.

spareribs, slowcooker spareribs, slowcooker spareribs, slowcooker

Dit artikel verscheen eerder bij onze vrienden van Culy.

Check ook deze homemade energierepen met maar drie ingrediënten.

05-09-2017 - Alrik de Jong