Ideaal tijdens je kampeertrip: de biologisch afbreekbare barbecue van Casus

Zonder schuldgevoel barbecuen

Wegwerpbarbecues, je kent ze vast wel. Allemaal troep en ook nog eens slecht voor het milieu. Op één uitzondering na: deze Instant Grill van Casus.

Bamboe en lavasteen

Geen aluminium rooster, maar spijlen van bamboe. Geen kunststof verpakking, maar FSC-gecertificeerd karton, dat hittebestendig is. De overige twee onderdelen zijn lavasteen en OXILITE houtskool. Dat betekent inderdaad dat deze barbecue volledig biologisch afbreekbaar is.

biologisch afbreekbare bbq

De barbecue is enorm gebruiksvriendelijk. Je haalt het bovenste kartonnetje van het pakket, legt het bamboerooster op de goede plek en steekt de kooltjes aan.

Zelfs de grootste kluns kan hierop een stukje vlees braden. Niet voor niets heeft de Casus Grill, gemaakt door Deense ontwerpers, een design award gewonnen. Dan het leukste van allemaal: de barbecue kost je slechts 8 euro.

Zo kan het ook

Mocht je meer van het ambachtelijke werk zijn, dan maak je gewoon je een kampvuur om je eten op te bereiden. Onlangs maakten we deze hele kip, die langzaam gaarde naast ons kampvuurtje. Duurt even, maar dan heb je ook wat.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

07-07-2017 - Alrik de Jong