An Inconvenient Truth 2: Al Gore blijft positief over de aarde

Na IDFA nu ook in de bioscoop te zien

Waar Donald Trump eerder dit jaar uit het klimaatakkoord in Parijs stapte, kwam voormalig presidentskandidaat Al Gore dit jaar met An Inconvenient Truth 2, de opvolger van zijn eerste film over over de opwarming van de aarde uit 2006. De nieuwe film, waarin Al Gore ondanks alles optimisme toont, was al op het IDFA te zien. Vanaf vandaag (23 november) is hij ook in de bioscoop te zien.

Al Gore werd in 2000 net geen president van de Verenigde Staten. We zullen nooit weten wat voor ellende de wereld bespaard was gebleven als George W. Bush het toen niet was geworden. Wel weten we dat Al Gore meer oog had voor het klimaat had dan zijn opponent.

In 2006 kwam hij met Inonvient Truth, een film die veel invloed heeft gehad op het klimaatbewustzijn in de wereld. Onder anderen Tony Blair en Jan Peter Balkenende lieten zich inspireren door de film.

Al Gore blijft volhouden in An Inconvenient Truth 2

Tegenwoordig is het bewustzijn er wel, maar valt er op het gebied van daadkracht nog veel te bereiken. In An Inconvenient Truth 2 laat de voormalige Vice-President van Amerika in ieder geval zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn.

De 69-jarige democraat gaat onvermoeibaar door met zijn strijd, terwijl hij de wereld rondreist om talloze klimaatdeskundigen te trainen en zijn invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid. Camera’s volgen hem achter de schermen tijdens zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten. Hij blijft de urgente boodschap uitdragen dat de gevaren van klimaatverandering overwonnen kunnen worden door innovatie en inspiratie.

an inconvenient truth 2, al gore

En het belangrijkste: hij blijft positief, zij het gematigd. “Ik ben positief. De trein naar een schone aarde, zonder fossiele vervuiling, die sjokt gewoon voort.”

An Inconvenient Truth 2 is nu te zien in de bioscoop. Al gezien? Check dan deze 5 documentaires over klimaat en bewust leven op Netflix.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

23-11-2017 - Alrik de Jong