Jack Johnson heeft net de ultieme roadtrip video gedeeld

De tokkelende surfer is back on track

De muziek van Jack Johnson kun je altijd en overal opzetten. Er zijn momenten geweest dat we hem te veel hoorden, maar zijn getokkel blijft relaxt. De Australiër heeft net een nieuwe single met een heerlijke videoclip gedeeld, Big Sur genaamd. (Scrol naar beneden voor de video als je niet geïnteresseerd bent in het verhaal).

Jack Johnson, zoon van…

Wat weinig mensen weten is dat Jack Johnson – een jeugdvriend van Kelly Slater – tot zijn zeventiende professioneel surfer was. Niet heel vreemd, als zoon van de beroemde surfer Jeff Johnson. Van zijn vijfde tot zeventiende surfte Johnson op het hoogste niveau, totdat hij bij een surfongeluk zijn neus brak en meerdere verwondingen opliep.

jack johnson, big sur

Zijn carrière als professioneel surfer kon niet worden voortgezet, dus ging hij zich steeds meer op muziek richten, zijn tweede passie. Met zijn zwevende stem en aanstekelijke getokkel op de gitaar veroverde hij begin deze eeuw de hele wereld.

Big Sur

Vooral zijn albums In Between Dreams (2005) en Sleep Through the Static (2008) gingen in Nederland door het dak. Zijn nieuwste album, All the Light Above It Too, kwam in september van dit jaar uit. Vandaag deelde hij de nieuwe videoclip van Big Sur, één van de singles van het album. Heerlijke beelden, lekker muziekje.

Tour 2018

Voor de liefhebbers: in 2018 maakt de Australische zanger een tour door Europa. Hij doet onder meer Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Engeland aan. Of hij naar Nederland komt is nog niet bekend. Meer informatie daarover vind je hier.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

19-12-2017 - Alrik de Jong