Freeride-icoon Jeremy Jones over zijn nieuwe film Life of Glide

'Het is een liefdesverhaal dat de sensatie van het glijden over sneeuw en water viert'

Deze week las je kort al even over de nieuwe film van freeride-icoon Jeremy Jones, Life of Glide. Daar kunnen we zelf van alles over vertellen, maar we laten het woord liever aan de 42-jarige Amerikaan zelf. Neem vooral ook een kwartier voor de complete shortfilm.

Life of Glide is een liefdesverhaal dat de sensatie van het gliden over sneeuw en water viert. Het beschrijft een passie; de passie die het leven van een snowboarder beinvloedt: waar ze wonen, hoe ze ze hun tijd doorbrengen en hun vriendengroep.”

“Het idee ontstond op een koude ochtend in februari, toen ik als enige in de skilift zat. Ik dacht na over alle boards waarop ik heb gereden. Al deze boards stammen in essentie af van de boards die de Hawaiiaanse koningen gebruikten. Deze historie heeft geleid tot hoe we the glide vandaag de dag kennen.”

In Life of Glide spat het simpele en pure genot ervan af

“Het had al een maand niet meer gesneeuwd, de berg was net open en ik had een ongebruikelijk board aan mijn voeten: een 142cm swallowtail, geshaped door Chris Christenson tijdens zijn surfboard workshop. Zijn idee voor het board was om de vloeiende glide van een goede surfboard over te brengen op sneeuw. Op poedersneeuw reed het heerlijk en ik ging recht op hardpacked sneeuw af. Ook hier werkte het goed en ik stond compleet versteld.”

jeremy jones, life of glide

“De film is bij mijn huis opgenomen, achter mijn huis en op de sneeuwvlaktes naast de weg. Het gaat over snowboarden in de puurste vorm en het simpele genot ervan. Deze ontastbare, ongrijpbare sensatie is bijna onmogelijk om vast te leggen en vergde daarom een samenwerking met de beste cameramannen die gebruik maakten van de meest geavanceerde camera’s.”

“Al met al gaat het over het plezier van het snowboarden en laat het de uitgelaten gezichten zien die je overal ter wereld in de rij voor de skilift en op de pistes ziet. Life of Glide is voor hen en gaat over elke bocht die een lach op hun gezicht heeft getoverd.”

Ook een parel van Jeremy Jones

Meer leuke content? Like ons op Facebook

08-12-2017 - Alrik de Jong