Joshua Tree National Park is een bizarre (en duurzame) woning rijker

Uniek containergebouw middenin een walhalla voor rotsklimmers

Net iets buiten het Joshua Tree National Park in de Amerikaanse staat Californië is een bizarre en duurzame containterwoning gebouwd. De Joshua Tree Home is een volledig onderkomen met drie slaapkamers en twee badkamers, gemaakt van gerecyclede scheepscontainers.

De containers hebben aan alle uiteinden grote ramen die je een prachtig uitzicht geven over het woestijnlandschap. Wat er precies met het gebouw gaat gebeuren, is nog niet bekend. Vermoedelijk wordt het verkocht aan een particulier.

Klik op een foto voor de slide.

Joshua Tree National Park

De Joshua Tree Home is slechts een van de woestijnwoningen die rond het nationale park zijn gebouwd. Het National Park ligt in het zuiden van Californië en wordt gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen: de lage Colorado Desert in het zuidoosten (hier groeien natuurlijke tuinen met onder andere Opuntia en struikgewassen) en de hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave Desert. Dat is het gebied waar ‘Joshua trees’ (Yucca brevifolia) groeien, een plantensoort uit het geslacht Yucca, waar het park zijn naam aan dankt.

Joshua tree home

Daarnaast staat het park ook bekend om de gevarieerde landvormen. Heuvels en rotsen wisselen elkaar af met massieve rotsblokken. Daarom is het park een paradijs voor de rotsklimmers. Het park maakt deel uit van de Mojave Desert die zich helemaal tot Las Vegas uitstrekt. Omdat deze woestijn 1.000 meter boven zeeniveau ligt is het er een stuk koeler dan in andere woestijnen.

Net buiten het park zijn de meeste alternatieve huizen gebouwd. Ze delen allen de naam ‘Joshua Tree Home’. De Joshua Tree home die gebouwd is van containers, is niet voor het grote publiek, maar er zijn veel woningen die momenteel worden verhuurd via AirBnB. Het antwoord op de vraag die nu waarschijnlijk op jouw lippen brandt: het park en de naam van de bomen is ook de inspiratie geweest voor de titel van U2’s tweede album.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

31-10-2017 - Rajno van Wilgenburg